Crescătorii mureşeni de animale îşi vând porcii pe...Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii inventivi îşi vând porcii pe Internet
Mureşenii inventivi îşi vând porcii pe Internet

Crescătorii de animale sunt tot mai inventivi atunci când vine vorba de vânzarea porcilor din ogradă. Potrivit legii, porcii vii nu pot fi vânduţi în târgurile de animale din judeţ, aşa că crescătorii au ajuns să-şi vândă animalele pe Internet.

Hortensia Man are 66 de ani şi locuieşte în comuna Band. Are o gospodărie frumoasă, iar anul acesta a scos la vânzare pe Internet cinci porci. „L-am rugat pe fiul meu, care locuieşte la oraş, să-mi pună şi mie un anunţ pe Internet să pot să-i vând mai repede. Eu nu ştiu cum să fac, el se pricepe. Acum aşteptăm să ne sune lumea. Am cinci porci de vânzare, cel mai mic are 140 de kilograme, iar cel mai mare 180. Îi dau cu 7 lei kilogramul şi asigur şi loc de tăiere în curtea casei, dacă omul nu vrea să-l ducă viu de la mine. Sunt porci curaţi, sănătoşi, vaccinaţi,  cu numere în urechi“, îşi laudă marfa tanti Hortensia.

Se asigură şi loc de tăiere

Tot la copii au apelat şi Ioan şi Maria Maior, de 74, respectiv 67 de ani, din satul Fânaţe, comuna Şincai. Fiica lor, Olimpia, s-a ocupat de postarea anunţului online. „Părinţii mei sunt bătrâni, nu pot să se ducă nicăieri cu porcul, aşa că m-am gândit să dau anunţ pe Internet că poate aşa vine cineva şi-l cumpără. E un porc mare, are aproximativ 270 de kilograme, de-asta am zis că reducem preţul şi-l dăm cu 5 lei kilogramul. Porcul e sănătos, părinţii mei l-au crescut de mic, e vaccinat, aşa că poate fi cumpărat cu încredere“, spune Olimpia Grebenişan, din Sângeorgiu de Mureş.

La fel s-a gândit şi Beres Laszlo, din localitatea Remetea, care e convins că Internetul îl va ajuta să-şi vândă mai repede animalul. „Am dat anunţ pe Internet de două săptămâni, pentru că se vinde mai uşor aşa. Eu n-am cum să duc porcul la piaţă, aşa să îl vând viu, dar dacă cine-l cumpără vrea să-l taie la mine în curte, se poate“, spune mureşeanul.

Interzisă vânzarea în târg

Potrivit autorităţilor, vânzarea porcilor vii şi a produselor din carne de porc este interzisă în târgurile din judeţ, pentru a se evita apariţia pestei porcine. „Porcii nu se vând, se sacrifică doar pentru consum în familie. Ei pot fi transportaţi, dar doar pe raza localităţii respective. Doar animalele din fermele autorizate ajung în abatoare, iar carnea lor în magazine“, spune Lucian Goga, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Mureş.

Săptămâna aceasta, inspectorii DSV vor începe o serie de controale în târgurile din judeţ pentru a vedea dacă se respectă legea. În judeţul Mureş sunt autorizate sanitar veterinar doar târgurile de animale de la Târnăveni şi Bălăuşeri, unde se pot vinde animale vii, cu excepţia porcilor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite