Târgu-Mureş: Ce evenimente programează Zilele Târgumureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea oraşului din  perioada 22-27 iunie va avea în acest an câteva premiere. Este vorba de un târg de turism, festivaluri internaţionale de folclor şi de jazz, dar  şi de implicarea Teatrului Naţional şi a Casei de Cultură a Tineretului.

Ziua de miercuri 22 iunie se anunţă tensionată, după ce, prin decizia de a acorda titlul de cetăţean de onoare poetului şi publicistului Lazăr Lădariu, o altă laureată, preşedinta Ligii Pro Eurtopa, Smaranda Enache, a spus că renunţă la distincţie. Viceprimarul Csegzi Sandor recunoaşte că maghiarii nu ştiu cum vor reacţiona când, în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii, va avea loc ceremonia. „Toţi vorbitorii de etnie maghiară ne simţim jigniţi de atâtea ori datorită celor scrise de domnul Lădariu în ziarul Cuvântul Liber”, a punctat Csegzi Sandor.

Deschiderea oficială…

… a „Zilelor” va avea loc joi, 25 iunie, printr-o premieră, respectiv o paradă a automobilelor de epocă şi a sportivilor mureşeni. Cu acelaşi prilej este programată  o binecuvântare ecumenică a cultelor reprezentate în Târgu Mureş. Târgul de turism va fi inaugurat tot joi, la Hotelul Grand, ca şi expoziţiile economice din Piaţa centrală şi Festivalul folcloric internaţional în Cetate, loc în care este programat şi vernisajul expoziţiei de grafică „Clădiri vechi din Târgu Mureş”, a lui Horea Remus Epure. Nu în ultimul rând, este ziua demarării competiţiilor sportive, care până la finalul săptămânii programează turnee de fotbal în 7, tenis de câmp, biliard, streetball, polo pe apă, beach volley, fotbal- tenis sau karting.

Festival de jazz


„Open Jazz” 2009 va fi o ediţie cu artişti valoroşi din Italia, Franţa, Danemarca, Ungaria, Serbia, Statele Unite şi România. ”Ne dorim ca Târgu Mureşul să devenă un puternic centru de întâlniri artistice unde în fiecare vară să fie găzduite concerte, spectacole, expoziţii si seminarii cu participare mondiala. Primul pas l-am facut deja prin „Open Jazz” şi prin târgul de turism”, a declarat Ioan Chiorean, coordonatorul evenimentului. Acesta a adăugat că pentru iubitorii de jazz din toată ţara organizatorii vor elibera legitimaţii de „jazz fan” cu care turiştii vor putea obţine reduceri substanţiale la cazare. Sunt de asemenea prevăzute expooziţii, spectacxole de muzică şi poezie, concerte, lansări de carte şi concursuri. Zilele Târgumureşene se încheie duminică 28 iunie cu obişnuitul foc de artificii şi un concert al trupei Culture Beat.


“Bugetul de anul acesta va fi unul de criză. Dacă anul trecut am cheltuit cam 400.000 lei, în acest an încercăm să nu depăşim 320.000 lei. Însă evenimentele sunt mai multe şi avem câteva premiere naţionale”, viceprimar Claudiu Maior

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite