Târgu Mureş: Şomerii mureşeni,instruiţi pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ şi Industrie  a lansat un proiect european dedicat şomerilor, care vor putea să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

Consiliere în vederea căutării unei slujbe, cursuri de formare profesională, dar şi medierea cu posibilii angajatori sunt câteva dintre avatajele pe care le vor avea cursanţii proiectului „Regions for jobs".

Prin acest proiect încercăm să integrăm pe piaţa muncii persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţele Braşov, Mureş şi Bistriţa Năsăud. Sperăm să avem rezultate bune", a spus Silviu Costea, prim-vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Braşov.

Şomerii vor avea posibilitatea să ia parte la module de dezvoltare personală, învăţarea limbilor străine, dar şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.  „Ne bucurăm că suntem parteneri în acest proiect, mai ales că rata şomajului este în continuă creştere la Braşov. Suntem siguri că prin oferirea unor astfel de posibilităţi şomerii îşi vor putea găsi mai repede de lucru", a spus Anca Finichiu, directorul AJOFM Braşov.

1.400 de şomeri, din cele trei regiuni, vor putea beneficia de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru iniţierea unei afaceri. Valoarea neramburasabilă a proiectului este de arproximativ 10,5 milioane de lei, finanţarea fiind obţinută prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea  Resurselor Umane.

În evidenţele AJOFM Braşov sunt 2.024 de şomeri, din care o pondere foarte importantă o au tinerii. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite