Târgu Mureş: Servicii medicale de înalt nivel, la Clinica privată Nova Vita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Investiţii de milioane de euro la Nova Vita
Târgu-Mureş: Investiţii de milioane de euro la Nova Vita

Alternativă la sistemul medical public, oferta medicală de elită a clinicii Nova Vita exclude sistemul de şpagă. După inaugurarea, în februarie, a clinicii de recuperare sportivă, la Târgu Mureş va va exista cel mai modern complex medical privat din Europa de Est.

Clinica Nova Vita San inaugurează săptămâna viitoare o nouă investiţie de 7,5 milioane de euro care, pe 5.800 mp şi nouă nivele acoperă toate specialităţile chirurgicale – generală, cardio-vasculară, plastică, microchirurgie reconstructivă şi neurochirurgie – dar şi ortopedie, urologie, ginecologie, ORL, cardiologie, psihologie şi medicina muncii.

Directorul economic Ionela Ciotlăuş spune că va exista un bloc operator angiograf la cardiologie şi radiologie intervenţională, cu trei săli de operaţie şi un bloc litotritor. „Vor fi 44 de paturi de spitalizare continuă pe specialităţile chirurgicale, alte 6 paturi spitalizare de zi şi 6 paturi ATI. Apoi, e o sală de operaţie obstetrică şi trei săli de travaliu, spitalizare în sistem rooming, mamă şi copil cu opt saloane, neonatologie de 10 paturi, şi alte 2 paturi terapie intensivă pentru copii”, a declarat Ionela Ciotlăuş.

Nova Vita a început în 2008 cu o secţie de imunoterapie, cu servicii medicale paleative, apoi s-a extins pe recuperare, medicină fizică şi balneologie, cu 71 de paturi. În 2009 s-a înfiinţat o farmacie cu circuit închis şi deschis, iar în luna mai s-a înfiinţat laboratorul de analize medicale – investiţii totale 2 milioane de euro.

Clinică fără şpagă

Investitorul, omul de afaceri Virgil Mailar a subliniat că Nova Vita e o alternativă la spitalul public, în acelaşi timp una curată, fără şpagă. Tarifele vor fi diferenţiate, pe notorietatea şi competenţa medicului.

„Să nu se mai meargă în Ungaria, Franţa, Austria sau alte ţări, pentru un tratament sau o operaţie, pentru că medicii târgumureşeni sunt foarte buni, dotările vor fi la acelaşi nivel, iar tarifele mai mici. Cine doreşte un medic anume se înscrie, îl consultă sau îl operează, după caz, utilizând aparatura pe care o punem la dispoziţie”, a spus Virgil Mailat. El a arătat că unde există contracte cu CJAS se plăteşte diferenţa de coplată pentru serviciile medicale şi cazare, de 180 lei pe zi de spitalizare şi 150 de lei la recuperare.

„Deocamdată avem contract cu Casa de sănătate pe spitalizare, serviciile paliative şi pe cele de recuperare medicală, laborator şi farmacie, urmând ca şi alte servicii să fie incluse, după intrarea în funcţiune a noilor clinici. „Vom ieşi pe piaţă cu un proiect în sprijinul cetăţenilor, respectiv suplinirea asigurărilor private pe abonamente de sănătate”, a anunţat Virgil Mailat. 

Clinica de recuperare sportivă, cireaşa de pe tort

O ultimă etapă de investiţii, ce se va încheia în cursul lunii februarie, este clinica de recuperare sportivă, după modelul celebrei „Isokinetic” din Bologna, Italia. O investiţie de circa un milion de euro, clinica târgumureşeană va beneficia de o sală complexă de recuperare, un bazin de înot special, precum şi, pe acoperişul sălii, un teren de antrenament prevăzut la rându-i cu acoperiş mobil ce se poate retrage la vreme frumoasă. Aparatura este de ultimă oră, ajutând, practic, la recuperarea accelerată, specifică marilor sportivi de performanţă, care trebuie să revină rapid în activitate. 


„Avem contract cu Casa pe spitalizare, serviciile paliative şi de recuperare medicală, laborator şi farmacie, urmând şi alte servicii după intrarea în funcţiune a noilor clinici”, Virgil Mailat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite