Târgu Mureş: Alina Lazăr este căpitanul echipei FC Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost de mică pasionată de fotbal, iar prin multă muncă a reuşit să devină căpitanul echipei feminine de fotbal FC Municipal şi să joace în Liga Campionilor.

Provenind dintr-o familie cu mai mulţi copii, clujeanca Alina Lazăr a jucat fotbal din copilărie, alături de fraţii ei şi băieţii din vecini. „Microbul" jocului cu balonul rotund a prins-o repede şi şi-a dorit să continue pe acest drum, chiar dacă mulţi i-au spus că fotbalul e doar pentru băieţi.

Primul pas spre o carieră în domeniu l-a făcut atunci când l-a cunoscut pe antrenorul echipei de forbal FC Clujana. „După ce m-a văzut jucând, a decis să mă legitimeze la echipă ca mijlocaş central. Echipa era singura de fotbal feminin din oraş şi era o noutate pentru că fotbalul este un sport care de obicei e jucat de bărbaţi. De aceea, la început, la meciuri veneau doar cunoştinţele şi rudele noastre, dar apoi lumea a prins gustul şi a văzut că putem face şi noi ce fac băieţii", spune Alina.

Rezultate excepţionale

Sportiva a obţinut performanţe încă de la primele luni de înscriere în cadrul echipei clujene. „După nouă luni de la legitimare am şi participat la competiţii jucând cu alte cluburi din Europa. Chiar din primul an am câştigat Campionatul Naţional de fotbal feminin, în care erau înscrise 13 echipe, iar apoi am participat la Champions League unde am jucat cu echipe din Suedia, Cehia, Irlanda, Israel şi Spania", spune Alina.

Rezultatele au fost obţinute însă prin multă muncă. „Mă antrenam zilnic, chiar şi sâmbăta şi duminica, câte două ore pe zi. Urmam cursurile de matematică-informatică a liceului din Cluj, iar după ore mergeam la antrenamente. Îmi plăcea însă mult şi nu mi se părea greu", mărturiseşte Alina.

La 20 de ani Alina a decis să renunţe pentru doi ani al fotbal pentru a pleca în străinătate, însă pasiunea pentru joc a urmărit-o mereu. „La 23 de ani m-am întors în ţară, de data aceasta direct la Târgu-Mureş, unde m-am legitimat la echipa City'us Târgu-Mureş, fosta FC Municipal", spune tânăra. Aici Alina a reuşit să se impună repede pe teren, ajungând în scurt timp căpitanul echipei.

Anul acesta fotbalistele mureşene au devenit campione naţionale şi luna viitoare vor juca în Liga Campionilor. „Meciurile vor începe în 5 august în Islanda, iar noi vom juca cu echipa Estoniei, Islandei şi Franţei", spune Alina.

Cu toate că va avea de înfruntat nişte jucătoare extrem de bine pregătite, Alina nu are emoţii şi se antrenează constant.

Tânăra se bucură că echipa mureşeană de fotbal are numeroşi susţinători, fiind convinsă că spectatorii prezenţi la meciurile acesteia contribuie de fiecare dată la victoriile obţinute.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce au spus părinţii tăi când au aflat că joci fotbal într-o echipă?

Când au aflat părinţii mei că am fost legitimată la o echipă de fotbal s-au arătat foarte surprinşi, iar mama mea nu e nici acum de accord, pentru că ei nu-i place fotbalul. Cu toate acestea au fost cu toţii la meciurile mele, iar când îi vedeam în tribună simţeam că mă copleşesc emoţiile.

Mai ai timp să te şi distrezi?

Da,  ies cu colegele de echipă sau cu prietenele la plimbări sau la terase. Nu-mi prea plac cluburile, pentru că sunt o fire mai liniştită. Mai mergem şi la munte cu prietenii, dar şi în străinătate pentru că îmi place mult să vizitez şi alte oraşe.

 Ce-i place:

Îmi place să gătesc, în special paste. Apreciez oamenii cu bun simţ, respectuoşi şi ambiţioşi. Îmi place să mă uit la TV, în special la talk show-uri politice. Îmi place muzica. Îmi plac copiii, îmi place să ies la Grădina Zoologică şi la complexul Weekend, la terase. Îmi place că sportul, în general, e sprijinit la Târgu-Mureş.

Ce nu-i place:

Nu-mi place să mi se spună ce să fac. Nu-mi plac oamenii îngâmfaţi, intangibili, care nu comunică cu alţii sau care mint. Nu-mi place că în Târgu-Mureş nu prea ai unde ieşi în oraş la fel de mult ca în Cluj.

Profil:

Data naşterii: 14 septembrie 1985 la Cluj

Studii: Universitatea „Dimitrie Cantemir", Facultatea de Drept

Familie: necăsătorită

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite