Târgu Mureş: Dascălii îşi câştigă, retroactiv, drepturile salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Săcărea e convins că oamenii îşi vor primi banii
Ioan Săcărea e convins că oamenii îşi vor primi banii

Începând din acest an, Ministerul Educaţiei va trebui să dea salarii mărite cu 50 la sută pentru dascălii a 60 de unităţi de învăţământ preuniversitar mureşene.

Sindicaliştii au câştigat procesul intentat Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş pe Legea 221 din 2008. Este vorba, potrivit liderului sindical Ioan Săcărea, strict de membrii Sindicatului „Spiru Haret”, care cu cu mai bine de un an în urmă au înaintatc Judecătoriei Târgu Mureş aproape 300 de dosare, pentru tot atâtea şcoli din judeţ, însumând circa 6000 de angajaţi.

„Există pronunţate sentinţe pentru 60 de unităţi şcolare, urmând celelalte dosare. Este vorba de salariile mărite cu 50 la sută pe şase luni, respectiv perioada octombrie 2008-martie 2009, noi dând în judecată şi primăriile de care aparţin şcolile”, a explicat Săcărea, care a completat că banii se vor da în tranşe, în următorii trei ani.

Importantă este presiunea sindicală permanentă

Liderul de sindicat a mai arătat că e irelevant dacă ISJ va face recurs, oricum procesul merge înainte, şi important este să se păstreze o presiune sindicală continuă, atât pe factorii de decizie cât şi pe ordonatorii de credite.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite