Târgu Mureş: 23 de studenţi la medicină, suspecţi de diabet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De  Ziua Mondială a Diabetului, Liga studenţilor de la Uiversitatea de Medicină şi Farmacie a organizat un screening gratuit al studenţilor săi

În urma campaniei de screening  pentru depistarea diabetului zaharat în rândul studenţilor din Universitatea de Medicina şi Farmacie din Târgu Mureş au fost testate 260 de persoane cu vârsta medie de 22 ani.

Potrivit lui Dan Nistor, vicepreşedintele ligii studenţeşti a UMF, la sfârşitul campaniei derulată în perioada 12-13 noiembrie, s-au înregistrat valori ale glicemiei între 63 şi 183 mg/dl, în condiţiile în care valoarea medie a valorilor glicemiei testate în cadrul campaniei o fost de 90 mg/dl.

“Au fost identificate 23 persoane (9% din eşantion) care aveau valoarea glicemiei peste limita fiziologică de 105 mg/dl, din care una singură era cunoscută ca având diabet zaharat. De asemenea, au fost depistate 9 cazuri în care valoarea glicemiei testate era  sub valoarea minimă de 70 mg/dl”, a declarat Dan Nistor.

Menţionăm că aceste testări gratuite au fost făcute cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, datele sale au fost centralizate, iar persoanele suspecte de această afecţiune vor fi îndrumate către Unitatea Judeţeană de Implementare a Programelor de Diabet pentru a fi luate în evidenţă şi direcţionate către un examen de specialitate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite