Târgu- Mureş: Sfântul Valentin, ascuns în două suflete rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sufletele celor doi nu au vârstă
Sufletele celor doi nu au vârstă

Au fost odată, doi tineri. Şi fiecare a mers pe drumul său o viaţă întreagă şi au trăit multe dezamăgiri. Şi poate că încă mai erau supăraţi şi astăzi dacă nu s-ar fi întâlnit în Căminul de bătrâni.

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului de declaraţii pentru sărbătoarea îndrăgostiţilor, deşi, spun ei, sunt doar prieteni buni.

El, o inimă frântă

Pompei Cotoi a ajuns în cămin acum un an. Are 60 de ani şi a lucrat o viaţă la Transport Local. 20 de ani s-a mândrit cu meseria lui, până când inima i-a dat un prim avertisment.

Locuia într-o casă instituţionalizată, iar anul trecut Primăria l-a anunţat că imobilul a fost retrocedat. Cotoi Pompei nu recunoaşte, dar a fost părăsit de soţie. Aşa ne-a dezvăluit una dintre asistentele căminului.

Deşi sunt încă soţ şi soţie, nevasta n-a mai dat niciun semn de viaţă. Fără sprijin, bolnav şi trist, s-a internat la cămin. „Nu mă plâng. Fiecare coleg are câte o poveste. Dacă am chef, mai ies la o cafeluţă, completez rebus, citesc şi mă uit la televizor", mărturiseşte bărbatul.

Ea, uitată de familie

Elena Vintilescu are 82 de ani şi vine de lângă Târnăveni. Vârsta, însă, nu şi-a spus cuvântul. A muncit până în urmă cu doi ani. Avea grijă de o bătrână de 90 de ani. Acum, nu o mai prea ajută picioarele. În 1970 s-a operat de hernie de disc şi cinci ani a stat paralizată.

I-a dat toţi banii unei fiice, pentru ca la bătrâneţe să o îngrijească cineva. Ginerele, însă, a aruncat-o afară din casă. Cealaltă fată s-a îmbolnăvit grav şi nu a putut-o primi. A treia lucrează în Italia şi o ajută cum poate. Alinarea este băiatul, care a şi internat-o în cămin. „E mai bine ca acasă. Încă merg bine şi le pot ajuta pe colegele mele. Sunt mai retrasă, nu deranjez pe nimeni şi nici nu sunt deranjată de nimeni ", spune tanti Elena.

Cuplu pe furiş

Cei doi bătrâni sunt un cuplu de aproape un an, deşi nu o să recunoască acest lucru, nici în ruptul capului. Ne povesteşte însă asistenta căminului: „Sunt foarte atenţi unul cu celălalt însă se cam feresc să nu intre în gura colegilor" ne spune asistenta Şomodi Sorana.

Elena şi Pompei poate că nu se iubesc aşa cum o fac cei tineri, însă se apreciază şi se respectă reciproc, ceea ce contează cel mai mult. Astăzi, de ziua îndrăgostiţilor, cei care bănuiesc ce este în sufletele lor, sigur le şoptesc „La mulţi ani!"

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite