Târgu- Mureş: Copiii mureşeni pot deveni hocheişti de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii mureşeni se pregatesc pentru o carieră in hochei pe gheaţă
Copiii mureşeni se pregatesc pentru o carieră in hochei pe gheaţă

Copiii cu vârste curpinse între 7 şi 10 ani pot fi înscrişi la Hochei Club Mureşul, gratuit. Antrenamentele de hochei ale micuţilor au loc în fiecare miercuri şi sâmbata, pe patinoarul din Piaţa Teatrului din Târgu-Mureş.

Părinţii îşi pot înscrie copiii la HC Mureşul, primul club de hochei din oraş după o pauză de 20 de ani. În fiecare miercuri şi sămbătă, patinoarul din Piaţa Teatrului devine locul de antrenament al micuţilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, care speră ca într-o zi să reprezinte oraşul la cel mai înalt nivel al hocheiului.

Reprezentanţii clubului doresc să formeze un lot lărgit de copii pe care să-l pregătească din punct de vedere sportiv şi să-l crească, astfel încât peste câţiva ani să fie competitiv pe plan naţional. „Oricine îşi poate aduce copiii la hochei, pentru că este un sport minunat şi care ajută la dezvoltarea fizică şi intelectuală a celor mici. Noi le oferim acestora căşti, crose şi apărători, ei trebuie doar să deţină o pereche de patine şi să îşi dorească să practice acest sport. Sperăm ca patinoarul din Complexul Mureşul să fie finalizat curând, iar copiii să se obişnuiască rapid cu atmosfera, pentru că e evident că le place să se joace", ne-a declarat Pokorny Laszlo, preşedintele clubului.

Distracţie şi tactică

Antrenorul Nagy Arpad are sub comandă 15 puşti pentru care gheaţa a devenit un mediu de joacă şi de lucru. În fiecare miercuri, de la ora 12.00, şi sâmbătă, de la ora 9.00, copiii se pregătesc pentru o carieră în hochei. Unul dintre aceştia este Vlad Sălăgean, de 9 ani, care speră să devină golgetter. „Îmi place hocheiul foarte mult, încă de la primul antrenament. Mă distrez pe gheaţă, patinez alături de ceilalţi băieţi şi învăţ cum se joacă. Vreau să dau cât mai multe goluri, dar aş juca şi în poartă, dacă domnul antrenor crede că acolo mi-e locul", ne-a declarat puştiul. Cât timp temperaturile vor rămâne scăzute, micii hocheişti se vor antrena de 2 ori pe săptămână pe patinoar. Pentru perioada din afara sezonului, patinele vor fi înlocuite cu rolele, astfel că cei mici vor învăţa hochei indiferent de vremea de afară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite