Târgu Mureş: Târg de artă culinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Târg de artă culinară
Târgu Mureş: Târg de artă culinară

Sute de mureşeni s-au înghesuit pentru a gusta din bucatele tradiţionale româneşti, standurile fiind luate cu asalt încă de la ora deschiderii

Peste două sute de mureşeni s-au îghesuit astăzi în faţa standurilor cu bucate expuse în holul Casei de Cultură „Mihai Eminescu”. Aici au putut fi de admirat şi gustat mai toate preparatele culinare româneşti şi nu numai. Mureşenii s-au înfruptat din sărmăluţe, friptură, mămăligă, purcel de lapte la cuptor, deserturi, la toate acestea adăugându-se binenţeles un pahar de vin roşu sau alb, după cum o cerea felul cărnii pe care vizitatorii au gustat-o.

„M-am simţit foarte bine, mâncarea a fost excelentă şi ar fi minunat ca astfel de evenimente să fie făcute mai des, nu numai de festivalul vinului”, ne-a mărturisit Bardocsz Imre, pensionar.
 
Evenimentul este la prima ediţie şi este considerat de către organizatori un succes, cele 13 firme participante fiind luate cu asalt de către înrăiţii gastronomiei româneşti sau occidentale. „Avem standul gol, nu pentru că nu am avut destule exponate ci pentru faptul că toată lumea a ţinut să guste din preparatele noastre. Lucrăm numai cu marfă proaspătă şi cred că mirosul bucatelor noastre a avut un cuvânt de spus la această expoziţie”, ne-a declarat Adi Teo, proprietar de stand.

Toate standurile, 13 la număr, au avut aceeaşi soartă, numărul fiind cu noroc de această dată, astfel că la nici un ceas după deschidere expoziţia a fost practic compromisă. „Nu mai avem nimic spre vânzare. Standul a fost devastat. Ne bucură enorm aprecierea mureşenilor şi sperăm ca aceste reuşite să fie înregistrate şi la anul viitor”, ne-a spus un alt proprietar de stand.

Produsele ecologice la mare căutare
Pe lângă bucatele tradiţionale, mureşenii care se îngrijesc de sănătate şi sunt foarte atenţi la produsele care conţin chimicale au avut la dispoziţie şi un stand cu produse ecologice. Aici au putut fi de cumpărat murături, zacuscă, dulceţuri şi ceaiuri, fiind un stand des vizitat de către mureşeni. „Produsele noastre sunt foarte apreciate la toate punctele de desfacere pe care le avem în ţară şi e bine că oamenii sunt precauţi în ceea ce priveşte sănătatea lor”, ne-a declarat Dan Cizmaş, proprietar al magazinul eco Ţopa.

Evenimentul a fost considerat o reuşită şi de către organizatori. „A fost o reuşită şi sperăm să existe în viitor o continuare a ediţiilor”, ne-a declarat Simona Borşan, director adjunct al casei de cultură Mihai Eminescu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite