Târgu Mureş: Maria Suciu „Un lucru bun e unul bine făcut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Maria Suciu „Un lucru bun e unul bine făcut”
Târgu Mureş: Maria Suciu „Un lucru bun e unul bine făcut”

Provocările îi sunt motorul existenţei, şi vede schimbarea nu ca prostituţie profesională ci transformare şi experienţe în plus

Opt ani de sport – tenis, handbal, volei, baschet şi atletism – au fost o primă etapă în viaţa Mariei Suciu, care i-au dezvoltat spiritul de competiţie şi de responsabilitate. „Aşa înveţi că un lucru bun e unul bine făcut, punând în practică aptitudinile”, afirmă Maria. A urmat contactul cu lectura, cu sistematizarea informaţiei, la liceul pedagogic, aflând că există şi altfel de performanţă decât cea fizică. „Factorul ce mă defineşte este concursul de împrejurări. Dovadă că în facultate am văzut un anunţ că se oferă posturi în presă. Îmi plăcea să scriu, dar nu am rămas, la acel cotidian, decât câteva luni. Atunci am considerat presa o «pălărie» prea mare, însă astfel am înţeles comunicarea”, spune Maria.

În paralel a fost voluntar la o fundaţie teatrală, cu proiecte de pantomimă, primele sale încercări creative. „Am câştigat apoi un loc doi la un concurs de creaţie, iar firma organizatoare m-a angajat pe partea de comunicare. Între timp mi-am făcut moftul de a studia doi ani Teatrologia la Universitatea de Artă Teatrală, intrând în mediul artistic”, susţine Maria Suciu, o impulsivă ce acţionează in funcţie de oportunităţile de moment.

Un autodidact creativ


După patru ani de muncă la o multinaţională, ca PR şi la marketing, s-a transferat, fără ezitare, la o firmă locală, la softuri. „Fără o pregătire sistematică în calculatoare, am furat meserie de la colegi, însă 99% sunt un autodidact. Poate ăsta e şi un defect, căci rişti să te transformi într-un individualist, ajungând să crezi că lucrurile sunt bune doar dacă le faci tu”, recunoaşte cu sinceritate Maria. Firma a dezvoltat un soft, pentru export, de control al părinţilor asupra activităţii pe calculator a copiilor.

„Ne-am gândit să îl facem şi în româneşte. E un progrămel gratuit ce rulează invizibil pe calculator şi monitorizează tot ce face copilul. Există o opţiune de rapoarte, pe care părintele le primeşte pe propriul email. Apoi, programul de lucru al copilului poate fi setat ca la o oră anume să apară pe ecran un mesaj gen «Puiul mamii, gata pe azi!» şi automat se blochează accesul la programe, la chat ori la jocuri, cu alerta corespunzătoare”, a explicat Maria, care a adaugă că programul, numit Junior Protect ce se descarcă de pe adresa www.juniorprotect.ro, nu poate fi dezinstalat, iar interfaţa nu apare decât printr-o combinaţie ştiută doar de părinte. „Din luna martie avem circa 600 de accesări, însă vom lua legătura cu şcolile pentru ca să-l facem cunoscut”, afirmă Maria.

Întrebări şi răspunsuri
Eşti o norocoasă?
Da, realizând că sunt omul potrivit la locul şi momentul potrivit.
Eşti un om paradoxal?
Deseori mă surprind pe mine însămi şi alerg să mă ajung din urmă.
Ce e eşecul?
Nu există eşec, doar schimbare, iar mie nu mi-e frică de aşa ceva. Schimbarea înseamnă transformare şi experienţe în plus. Însă nu fac prostituţie profesională, îmi ştiu limitele şi nu îmi e ruşine să admit ce nu-mi place sau nu pot.
Defineşte politica.
E un rău necesar, în care încerc să nu mă implic fiindcă nu-mi transmite decât semnale negative, dar sunt conştientă că trebuie să ţin cont de el.

Ce îi place
Că este spontană, creativă, şi că e leneşă! Adoră teatrul, concertele. Îi mai place foarte mult să gătească, are un blog cu reţete şi un domeniu, http://www.lacratita.wordpress.com. Crede în destin, care pentru ea e ca o cursă de slalom la schi, cu jaloane pe care pe poţi ocoli sau ignora, prin liber arbitru.

Ce nu îi place
Faptul că e perfecţionistă – asta de cele mai multe ori o încurcă; e o tipicară care vrea să iasă lucrurile atâta de bine încât uită că uneori e mai bine să le lase să fie aşa cum sunt ele de fapt. Nu îi plac oamenii, lucrurile şi locurile rele, respectiv energia negativă pe care o emană.

Născută la 5 martie 1982 în Reghin
Studii, Administraţie Publică la Universitatea Petru Maior şi masterat la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative
Funcţie, director de marketing
Necăsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite