Târgu-Mureşul stă bine la capitolul "îmbătrânire activă". Cel puţin, aşa afirmă primarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânii mureşeni continuă să fie utili societăţii civile
Bătrânii mureşeni continuă să fie utili societăţii civile

Primarul municipiului a participat la o întâlnire cu membrii filialei Mureş a Uniunii Generale a Pensionarilor din România, desfăşurată la Casa de oaspeţi a primăriei, din incinta Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul”.

Reuniunea se înscrie în contextul manifestărilor prilejuite de Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012, prin care, la nivel european, se urmăreşte valorificarea statisticilor potrivit cărora speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în creştere şi că aceştia îmbătrânesc în condiţii bune de sănătate.

Putem afirma că, în ce ne priveşte, suntem în consens cu dezideratele stabilite la nivel european, dovadă programele sociale pe care le derulăm în beneficiul persoanelor de vârsta a treia, dar şi manifestările culturale şi artistice dedicate celor vârstnici, în cadrul sărbătorilor oraşului şi nu numai. Consider că la capitolul de promovare a îmbătrânirii active în Europa, Târgu-Mureşul este cu lecţiile făcute”, a apreciat, în cadrul întâlnirii, primarul Dorin Florea.

Îmbătrânirea activă permite persoanelor vârstnice să joace în continuare un rol activ în societate şi să ducă o viaţă cât mai sănătoasă şi mai împlinită.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite