Târgu-Mureşul e luat cu asalt de turişti pe timpul Peninsulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la concertele din cadrul celui mai mare festival de muzică din România. Promovarea intensă realizată de organizatorii festivalului pe parcursul întregii veri a făcut ca un număr foarte mare de iubitori ai muzicii să sosească pe melaguri mureşene din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate

Festivalul Peninsula, cel mai mare organizat în acest an în România, reprezintă o mină de aur pentru Târgu-Mureş. Promovarea intensă realizată de organizatorii festivalului pe parcursul întregii veri a făcut ca un număr foarte mare de iubitori ai muzicii să sosească pe melaguri mureşene din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate.

Foarte mulţi peninsulari şi-au rezervat camere în pensiunile mureşene, iar în magazinele alimentare se aşteaptă la încasări record pentru perioada verii. „De miercuri începe nebunia la noi, căci atunci urmează să se umple de tot pensiunea. Am primit mai multe telefoane pentru rezervări de camere, dar suntem la capacitate maximă. Turiştii vin din diferite oraşe din România, dar şi din Ungaria, fiind o perioadă foarte bună din punct de vedere al ocupării pensiunii”, ne-a declarat Nuţa Chirilă, de la pensiunea Ana Maria. Cazul nu este singular, căci în majoritatea hotelurilor şi pensiunilor mureşene camerele se ocupă cu rapiditate şi, foarte probabil, de joi până duminică nu vor mai exista locuri libere de cazare în oraş. „Avem rezervări pe timpul Peninsulei, unele pentru toată durata festivalului, altele numai pentru o zi. Majoritatea turiştilor vin din alte oraşe ale ţării”, ne-a comunicat Cantaragiu Cristina, de la Pensiunea History.

Cresc vânzările în alimentare

Febra festivalului i-a cuprins şi pe administratorii magazinelor alimentare, care se bazează păe o creştere serioasă a vânzărilor în această săptămână. Argumentul cel mai important al acestora este dat de numărul mare de peninsulari care vor participa la festival cu cortul, tot ei fiind predispuşi la cumpărături mai degrabă din magazine decât de la restaurante. „Cred că vom vinde la fel ca înainte de Crăciun sau Paşte, pentru că anual vin foarte mulţi tineri la Peninsula. Pe noi ne avantajează şi poziţionarea, căci suntem aproape de complexul Weekend”, spune Sorina Fetecău, vânzătoare la Mini Market ABC din Aleea Carpaţi. La ediţia de anul trecut a festivalului au fost în jur de 500 de corturi în spaţiul special amenajat de organizatori, adică aproximativ o mie de turişti au ales să petreacă patru zile cu cortul, pe malul Mureşului, pe durata festivalului Peninsula.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite