Târgu-Mureş Pensionaţi de boală "vindecaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 65 de mureşeni bolnavi ajung, în medie, pe lună, la Direcţia Socială de Pensii. Anul acesta s-au înregistrat cu mult mai puţin faţă de anul trecut.


Numărul celor care depuneau cereri pentru pensionarea pe caz de boală s-a redus considerabil de când dosarele au fost luate la precat. Statisticile arată că mureşenii au devenit brusc , mai puţin bolnăvicioşi.

Faţă de anii trecuţi, când lunar se adresau la Casa Judeţeană de Pensii Mureş aproape 300 de cazuri, numărul lor scăzut cu mult anul acesta. Până în prezent s-au înregistrat în medie 100 de persoane care au cerut pensionarea pe caz de boală.

Scăderea numărului de solicitări se datorează, în primul rând, legislaţiei care a devenit mai puţin permisivă, dar şi controalelor. Controalele dese din ultimii doi ani au scos la iveală multe nereguli în dosarele pensionarilor pe caz de boală. De la diagnostic scos din burtă şi până la dosare incomplete, echipele de control au descoperit tot felul de nereguli. După o simplă verificare, 135 de pensionari s-au însănătoşit brusc şi s-au reîntors la muncă.

La această oră, în judeţul Mureş există 34.500 de pensionari pe caz de boală, din care 22.400 sunt obligaţi să se prezinte periodic la comisiile de control.

Ultima statistică arată că în România a scăzut numărul cazurilor celor pensionaţi din motive medicale cu mai mult de jumătate. Adică peste 54%.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite