BC Mureş va participa în Liga Balcanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Federaţiei Române de Baschet a informat oficial organizatorii Ligii Balcanice de baschet că România va fi reprezentată în competiţia masculină cu două echipe, una dintre ele fiind BC Mureş.

Ediţia 2010-2011 a Ligii Balcanice va alinia la start 12 echipe din şapte ţări: Bulgaria (Levski Sofia Rilski Sportist Samokov, Balkan Botevgrad), Macedonia (KK Feni Industries şi o formaţie nedesemnată încă), Serbia (OKK Belgrad şi o echipă nedesemnată încă), România (Elba Timişoara, BC Mureş), Muntenegru (KK Lovcen Cetinje, KK Mornar Bar), Croaţia (KK Svjetlost Slavonski Brod) şi Bosnia-Herţegovina (Zrinjski MIK Company Mostar).

Începând cu această ediţie, echipele înscrise în competiţie vor trebui să primească un aviz din partea organizatorilor. Acesta va fi acordat după vizita la fiecare club a directorului sportiv al Ligii Balcanice, Shay Shtriks, pentru a se asigura că vor fi respectate condiţiile de participare, după care va fi dat publicităţii programul competiţiei.

Măsura a fost luată după ce, în urmă cu două sezoane, Elba Timişoara a anunţat că va participa în Liga Balcanică, dar apoi s-a retras, din cauza faptului că nu a putut plăti taxa de înscriere, de 10.000 de euro. La ediţia de anul trecut, formaţia Gaz Metan Mediaş a fost exlusă din competiţie, pentru că a refuzat să plătească o amendă primită după ce nu a respectat numărul de jucători non-europeni de pe teren.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite