Târgu-Mureş: (UPDATE) A fost tocat de viu de o moară de mase plastice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 22 de ani din Târgu-Mureş, care a fost tocat de viu azi noapte de o moară de măcinat mase plastice.

Accidentul de muncă s-a petrecut cu puţin timp înainte de ora 22.00 la o firmă de reciclare a maselor plastice din Târgu-Mureş. Victima se pregătea să iasă din tură şi a decis să cureţe moara de mase platice de resturile rămase în urma procesului de producţie.

Şeful de tură nu l-a văzut însă şi a apăsat din greşeală butonul de pornire al aparatului. Tânărul de 22 de ani a fost prins înăuntru şi tocat de viu.

Poliţia şi ITM Mureş a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele în care s-a petrecut accidentul de muncă.

UPDATE Tânărul avea instructajul de protecţia muncii

Potrivit anchetatorilor, victima era anjgajată cu forme legale începând din data de 12 mai 2011, iar instructajul pe linia sănătăţii şi securităţii în muncă a fost finalizat chiar în ziua producerii accidentului.

"Victima era muncitor necalificat la SC PROESSIONAL RECYCLE SRL, din Târgu Mureş, iar în jurul orei 21:30 efectua curăţirea resturilor de plastic din apropierea tocătorului, care la un moment dat a pornit şi, prin rotaţie, l-a antrenat între cuţitele tocătorului şi carcasa acestuia", se arată în comunicatul ITM.

Potrivit poliţiştilor, tocătorul de plastic a fost pornit chiar de şeful de echipă al victimei. „Angajatul a oprit instalaţia de măcinare pentru a desfunda aparatul. Maistrul său nu l-a observat însă şi a pornit instalaţia din greşeală. Acesta îşi recunoaşte fapta şi va fi cercetat pentru ucidere din culpă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă între 2 şi 7 ani de închisoare”, a precizat Ioan Damaschin, comisarul şef al Poliţiei Târgu-Mureş.

Inspectorii ITM verifică acum împrejurările şi cauzele care au dus la producerea accidentului. Concluziile vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Familia şi prietenii victimei sunt şocaţi de moartea acestuia. „Se angajase de o lună de zile, chiar în ziua în care a murit lua primul salar. Era un băiat sufletist, nu bea, nu fuma, nu făcea scandaluri”, spune Erno Putzi, un prieten de-a victimei.

De la începutul acestui an în judeţul Mureş s-au produs 35 de accidente de muncă, soldate cu doi morţi şi 33 de cazuri de incapacitate temporară d emuncă. Doar în ultima săptămână, inspectorii ITM au aplicat opt amenzi în valoare de 60.000 de lei şi 18 avertismente angajatorilor prinşi cu nereguli în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite