Târgu-Mureş: Se scumpesc abonamentele de transport în comun!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul abonamentelor valabile pe autobuzele şi maxi-taxi-urile din oraş va creşte cu 14% de luna viitoare. Călătorii vor plăti 100 de lei pentru un abonament valabil o lună de zile pe toate liniile, faţă de 80 de lei cât plăteau până acum.

După ce săptămâna trecută societatea mureşeană de transport în comun anunţa majorarea tarifelor pentru cursele efectuate pe liniile suburbane, mureşenii mai primesc încă o veste proastă. Astfel, tot de la 1 februarie se vor scumpi şi abonamentele pentru transport în comun pe raza municipiului Târgu-Mureş.

Scumpire cu 14%

Conducerea societăţii mureşene de transport pune noua scumpire pe semana creşterii tarifelor la carburanţi. „În viitoarea şedinţă de Consiliu Local vom prezenta o informare consilierilor privind noile tarife. Principala motivaţie pentru creşterea preţului este scumpirea carburanţilor cu peste 20%. Cu toate acestea, preţul abonamentelor de transport creşte doar cu 14%. Biletele de călătorie vor rămâne la acealaşi preţ ca şi până acum”, a precizat Tatar Bela, directorul Asocierii Trasport Local-Siletina.

Cei mai afectaţi de această măsură sunt mureşenii care circulă zilnic spre locul de muncă. Printre aceştia se numără şi Hegyi Ibolya. „Lucrez ca îngrijitoare la o firmă din centrul oraşului şi merg des cu autobuzul. E rău că se scumpesc abonamentele, mai ales în perioada aceasta, când e iarnă şi facturile la întreţinere sunt aşa de mari”, a spus mureşeanca.

La fel de supărată pe decizia societăţii de transport este şi Cristina Suciu. „E greu că e perioadă de criză şi toată lumea simte acest lucru. Bine că la bătrâni le-au dat gratuitate, iar noi care muncim şi plătim abonamentul pe o lună întreagă trebuie să dăm mai mult. Nu mi se pare corect”, a spus tânăra.

Noile tarife

 Mureşenii vor plăti de la începutul lui februarie 100 de lei pentru un abonament de o lună de zile, valabil pe toate liniile, faţă de 80 de lei cât plăteau acum şi 60 de lei pentru abonamentul valabil pe toate liniile pentru o jumătate de lună faţă de 52 de lei cât plăteau acum. Pentru o singură linie, abonamentul valabil o lună va costa 65 de lei, faţă de 57 de lei cât costa până acum, iar pentru o jumătate de lună abonamentul se va scumpi de la 35 de lei la 40 de lei. Abonamentul pentru două linii pe durata unei luni va costa 90 de lei, iar pentru o jumătate de lună va costa 60 de lei.

Cine circulă gratuit?

Pensionarii cu vârstă peste 55 de ani, veteranii de război, deportaţii, deţinuţii politici sau revoluţionarii mureşeni beneficiază de gratuitate pe toate mijloacele de transport în comun. Tot gratuit circulă şi studenţii posesori ai cardului STUDCARD. Penionarii cu vârsta până la 55 de ani beneficiază de o reducere de 50% pentru 20 de călătorii lunar.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite