Târgu-Mureş: O rază de lumină pentru diabetici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diabetul zaharat este motivul principal al orbirii la pacienţii cu vârste între 20 şi 70 de ani foto Arhivă
Diabetul zaharat este motivul principal al orbirii la pacienţii cu vârste între 20 şi 70 de ani foto Arhivă

„Împreună pentriu fiecare“ aşa se numeşte programul care dă o şansă bolnavilor de diabet cu probleme oftalmologice. Spitalul Clinic Judeţean Mureş, prin Clinica de Oftalmologie, a decis să dea startul programului naţional de responsabilitate socială finanţat de Rompetrol.

Ţinta acestui program sunt diabeticii, care suferă din cauza problemelor de vedere declanşate de acestă boală. Iar ceea ce urmăreşte programul este accesul neîngrădit la consult de specialitate şi o monitorizare atentă a pacienţilor cu risc.

Mai mult, va avea loc o amplă campanie de informare a mureşenilor prin intermediul pliantelor şi a materialelor publicitare despre modul în care apare diabetul, cum se depistează şi felul în care este ţinut sub control. Vor exista cursuri de specialitate pentru medicii de familie, oftalmologi şi internişti la care aceştia vor primi ultimele informaţii în domeniu şi vor fi instruiţi să dirijeze bolnavii suspecţi către medicii de specialitate.

Proiectul va fi susţinut financiar de Rompetrol şi costă 45.000 de lei, bani din care se vor cumpăra aparate oftalmologice de ultimă oră şi mobilierul aferent. Proiectul se va derula pe o perioadă de două luni, timp în care vor avea acces toţi bolnavii, indiferent de naţionalitate, vârstă şi stadiul bolii. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite