Târgu-Mureş: Peste 60.000 de oameni au participat la festivalul Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a opta ediţie a festivalului Peninsula a ajuns la sfârşit. În acest an 63.000 de persoane au călcat pragul Peninsulei, înregistrând un număr record de vizitatori.

 Aceştia au umplut terasele Peninsulei. Comercianţii au raportat că au vândut peste 310 hl de bere, 240 hl de băuturi răcoritoare şi peste 130 hl de apă. Fundaţia Pentru Cercetări Sociale „Max Weber” din Cluj Napoca a efectuat, ca în fiecare an, un sondaj de opinie în rândul peninsularilor.

Datele preliminare arată că anul acesta au venit cu 7% mai multe persoane pentru prima oară la festival, decât anul trecut. Astfel, în total 45% dintre cei prezenţi la eveniment au fost la Peninsula pentru prima dată.

Cercetare mai arată că peste 70% dintre participanţi au vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani, iar 45% dintre ei studiază, 21% studiază şi lucrează, în timp ce 27% doar lucrează. În ceea ce priveşte zonele României din care au sosit vizitatorii la festival, datele relevă faptul că aceştia nu sunt doar din judeţele învecinate, ci şi din Bucureşti. Cele mai mari creşteri la numărul de vizitatori au fost înregistrate în judeţele Cluj, Bihor şi Braşov.

Peninsulari au sosit şi de peste hotare, şi anume din Ungaria, Germania, Marea Britanie, Franţa, Serbia sau Bulgaria.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite