Târgu-Mureş: Peste 180 de mureşeni au fost muşcaţi de căpuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele trei luni peste 180 de mureşeni s-au prezentat la Serviciul de Urgenţe după ce au fost muşcaţi de căpuşe.

Potrivit conducerii SMURD Târgu-Mureş, doar în această lună s-au prezentat la medic 50 de mureşeni muşcaţi de căpuşe. Insecta provoacă boala Lyme, care în timp duce la probleme cardiace sau poate afecta sistemul nervos central.

Potrivit conducerii DSP Mureş, boala Lyme se manifestă prin meningite, encefalite, mielite, nevrite optice, paralizii faciale, polineuropatii, miocardite, artrite, osteomielite, atrofii optice, naşteri premature  şi decese neonatale.

Ca şi măsuri de protecţia îmnpotriva căpuşelor medicii recomandă purtatul pantofilor şi a pantalonilor lungi la plimbările prin pădure sau în zonele cu iarbă înaltă.

"Dacă găsiţi o căpuşă îndepărtaţi-o prinzând uşor cu o pensetă cu vârful bont fără cioc, cât mai aproape de zona capului sau gurii căpuşei. Căpuşele nu se zdrobesc, răsucesc, smulg, storc şi nu se manipulează cu mâna neprotejată. Spălaţi cu apă şi săpun, dezinfectaţi zona muşcată cu alcool 70% şi aplicaţi un unguent cu antibiotic cu spectrul larg",se arată într-un comunicat al DSP.

Potrivit medicilor mureşeni în ultimul an nici o persoană nu a fost diagnosticată cu această boală.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite