Târgu-Mureş: 1.400 de mureşeni nu-şi pot folosi banii de salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a poprit conturile bancare a 1.400 de persoane fizice şi 600 de persoane juridice. Primăria va popri salariile a încă 9.600 de mureşeni, dacă aceştia nu-şi vor plăti impozitele şi taxele restante.

Inspectorii Serviciului de Urmărire şi Executare Silită din cadrul Primăriei Târgu-Mureş au pus poprire pe conturile bancare curente ale 1.400 de mureşeni persoane fizice şi 600 de persoane juridice, care nu şi-au plătit impozitele şi taxele pe 2009. Astfel, mureşenii cu datorii nu mai pot beneficia de banii din cont, fie că aceste sume reprezintă salariile, sau alţi bani cu care şi-au alimentat contul respectiv.

Popririle continuă

Inspectorii Primăriei continuă activitatea de poprire, având în vizor alţi 9.600 de mureşeni. „ În acest sens am silicitat Administraţie Financiare conturile şi locurile de muncă pentru 11.000 de persoane fizice, urmând ca în urma analizei fiecărui caz în parte, să se treacă la poprirea veniturilor din salarii, în cazul în care aceştia nu şi-au plătit datoriile. Popririle pe salarii au început, doar că acum avem o bază de date actualizată. Băncile comunică ANAF deschidrea conturilor, iar aceştia trimit conturile către Primărie, iar orice sume se virează către aceste conturi vine automat la noi”, a precizat Vasile Szofervi, Şeful Serviciului Executări Silite din Primăria Târgu-Mureş.

Popririle maximă ce se poate aplica pe salariul unui mureşean este de 30% din valoarea acestuia. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite