Târgu-Mureş: Peste un milion de lei pentru încălzirea Palatului Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costul instalaţiei de încălzire a Palatului Culturii depăşeşte un milion de lei
Costul instalaţiei de încălzire a Palatului Culturii depăşeşte un milion de lei

Instalaţia de încălzire a Palatului Culturii va fi reabilitată, după ce consilierii judeţeni au aprobat accordarea sumei de 1.045.460 de lei pentru realizarea lucrării.

Iniţial, consilierii judeţeni au avut de ales între două variante de finanţare pentru lucrare, iar la sugestia proiectantului au ales-o pe cea mai scumpă.
Preşedintele Consiliului Judeţean crede că varianta aleasă este cea mai eficientă.

Anul trecut acolo s-a montat o centrală termică nouă, iar caloriferele vechi trebuiau schimbate, pentru că au multe depuneri şi periclitează funcţionarea în condiţii optime a centralei. Am ales varianta mai scumpă, pentru că în varianta mai ieftină se propunea lăsarea caloriferelor mai vechi şi spălarea acestora cu soluţie specială, ceea ce nu credem că era o decizie bună”, a spus Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, în momentul de faţă unele camere ale Palatului Culturii nu sunt încălzite corespunzător, numărul de calorifere fiind mai mic. De asemenea, datorită faptului că instalaţia de încălzire nu este dotată cu termostaţi, momentan căldura nu poate fi reglată după programul de funcţionare a instituţiilor din Palatul Culturii, ceea ce duce la un consum de energie inutil.

Ce cuprinde proiectul?

Proiectul cuprinde schimbarea în totalitate a componentelor sistemului de încălzire, reabilitarea instalaţiilor tehnico-sanitare, a hidranţilor, precum şi reabilitarea instalaţiei de ventilare pentru orgă, investiţii ce se vor realiza în patru luni. În cadrul clădirii  Palatului Culturii funcţionează Biblioteca Judeţeană, Filarmonica de Stat, Muzeul Judeţean, Uniunea Artiştilor Plastici, Uniunea Compozitorilor din Mureş, Centrul de Informare Turistică şi Administraţia Palatului Culturii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite