Târgu-Mureş: 440 de locuri subvenţionate pentru medicinişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UMF a anunţat cifra de şcolarizare pentru anul următor
UMF a anunţat cifra de şcolarizare pentru anul următor

Uiversitatea de Medicină şi Farmacie scoate la conscurs 1.200 de locuri la toate specializările. Locurile bugetare sunt împărţite anul acesta egal între români şi maghiari. Din 440 de locuri, 220 sunt cu limba de predare maghiară, iar restul se vor bate românii.

Universitatea de Medicină şi Farmacie a bătut în cuie cifra de şcolarizare pentru următorul an universitar. Vor fi în total 1200, atât cu plată ,cât şi bugetate.  Dintre toate, însă, doar 440 sunt locuri subvenţionate de stat. Înscrierile pentru concursul de admitere încep de luna viitoare, între 11 şi 16 iulie. La Medicină generală în limba română şi în limba engleză şi Medicină Militară sunt 268 de locuri, iar la Stomatologie şi Farmacie sunt scoase la concurs câte 70 de locuri.

Pentru cei care sunt dispuşi să plătească anii de studii, există o sută de locuri la Medicină în limba română şi 70 la secţia cu predare în limba engleză.  Alte 70 de locuri cu taxă sunt şi la Nutriţie şi dietetică, Balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare, dar şi Educaţia Fizică.

Cele mai puţine locuri la buget pe anul acesta sunt pentru Moaşe, 12, iar pentru Asistenţa Medicală Generală sunt disponibile 20 de locuri. În schimb, pentru asistenţi mai există 80 de locuri cu taxă.

Taxa, la fel ca anul trecut

Pentru locurile cu plată, cea mai mare taxă anuală este la Medicină în engleză, care costă 5000 de euro. Urmează apoi Medicina, Medicina dentară şi Farmacia cu 8000 de lei, iar la restul specializărilor taxa anuală este de 4000 de lei. 

Univeristatea a aprobat şi zece locuri pentru Medicina Militară. Examenele pentru specializările reglementate în cadrul Uniunii Europene se organizează sub forma unei probe scrise, test grilă, cu durata de trei ore. Acest tip de examen este pentru Medicină, Medicină Militară şi Farmacie. Cei care vor să se specializeze în Educaţia Fizică trebuie să treacă prin probe practice.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite