Târgu-Mureş: A început numărătoarea inversă pentru certificatele digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin de două săptămâni şi contribuabilii mureşeni ar trebui să aibă certificatul digital calificat pentru semnatura electronica.

Contribuabilii care nu au obţinut încă certificatul degital calificat pentru semnatura electronică ar trebui să se grăbească. Mai sunt doar 8 zile, până le-ar putea avea, după care să treacă la depunerea on line a declaraţiilor fiscale. Certificatul este importatn şi uşurează munca tuturor. Cu unul singur se pot semna declaraţiile fiscale pentru mai mulţi contribuabili.

Acum mureşenii se află pe ultima sută de metri, iar reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş se aşteaptă la un val de persoane care în ultimul moment vor depune cererile. Ultima declaraţie care se mai poate depune la ghişeu este cea aferentă lunii mai, cu termen de depunere de 25 iunie.

Certificatele Digitale se pot obţine de la furnizori autorizaţi, la noi în judeţ fiind trei. Preţul pachetelor oferite variază între 60-70 de euro, iar odată cererea depusă beneficiarii vor avea certificatul digital în cel mult două zile. Pentru că de la data de 1 iulie 2011 s-a terminat cu statul la cozi la ghişee, mureşenii sunt rugaţi să obţină certificatele digitale în timp util.

Declaraţia 112 privind plata contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa angajaţilor asiguraţi, toate acestea se vor depune doar on line, iar acest lucru nu se poate face fără certificatele digitale calificate pentru semnătura electronică.  „Nu există altă posibilitate de a depune aceste fişe decât online, iar daca contribuabilii nu vor procura certificatele digitale calificate vor rămâne cu documentele aşa. Nedepunerea declaraţiilor fiscale constituie contravenţie şi se pedepseşte conform Codului de procedură fiscală, cu amendă” a declarat purtatoarea de cuvant a Finanţelor mureşene, Olivia Sântean.

Amenda pentru perosane fizice este curpinsă între 500 şi 1000 de lei, iar pentru perosane juridice poate ajunge până la 5.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite