Târgu-Mureş: Îşi îmbătau victimele apoi le vindeau casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea alcătuită din patru bărbaţi şi două femei din Târgu-Mureş a fost reţinută aseară după o acţiune în forţă a poliţiei mureşene. Cei şase sunt suspectaţi că au înşelat patru bătrâni, cărora le-au vândut casele. Prejudiciul cauzat se ridică la 180.000 de euro.

Cei şase suspecţi au vârste între 22 şi 41 de ani şi sunt acuzaţi că în perioada 2008-2010 au înşelat patru bătrâni. Modul lor de operare era ingenios, deoarece victimele lor erau bătrâni care consumau alcool şi pe care îi puteau păcăli uşor să le ofere actele pentru case.

„În sarcina celor şase suspecţi s-a reţinut faptul că au indus în eroare mai multe persoane cărora după ce le cumpărau băuturi alcoolice pentru consum, îi împrumutau cu diferite sume modice de bani, ulterior le înstrăinau imobilele în care locuiau, fără ca părţile vătămate să primească vreo sumă de bani în urma vânzării, prejudiciul creat cifrându-se la 180.000 euro”, se arată într-un comunicat al IPJ Mureş.

Victimele aveau peste 70 de ani, nu aveau rude şi obişnuiau să consume alcool. Suspecţii le deveneau prieteni de pahar, le câştigau încrederea, le ofereau bani cu împrumut, iar când bătrânii nu îşi puteau plăti datoria, le vindeau imobilele. Suspecţii au reuşit astfel să vândă trei apartamente şi o casă.

Cei şase suspecţi au fost reţinuţi aseară în urma unei acţiuni la care au participat ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, lucrători de la Biroul de Investigaţii Criminale a Poliţieie Târgu-Mureş, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Intervenţie Rapidă din I.P.J.Mureş şi ai Grupării Mobile de Jandarmi.
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite