Târgu-Mureş:Filme de scurt-metraj pentru toate gusturile la SPS Talent Camp din Râciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi şi până duminică, la Râciu, va avea loc SPS Talent Camp, primul festival de film de scurt-metrj din mediul rural din România. Mureşenii vor putea urmări cele mai bune filme de scurt-metraj româneşti, unele deja premiate la importante festivaluri europene de profil.

Festivalul SPS Talent Camp 2010 va avea loc în acest sfârşit de săptămână la Râciu, comuna mureşeană fiind astfel prima din România care va găzdui un festival de film. Scopul principal este acela de a promova filmele de scurt-metraj româneşti în locuri în care accesul publicului la cinematografe este redus. „Nu toţi pot ajunge într-o sală de cinema sau la un festival de film pentru că sălile de cinema din România, cele care mai există, funcţionează la voia întâmplării. În mediul rural, filmul românesc în general nu pătrunde, starea caselor de cultură fiind improprie unei manifestări de acest gen”, a declarat actorul Nicu Mihoc, organizator al SPS Talent Camp.

Proiecţii de filme şi workshopuri

Azi, la ora 17.00, va debuta festivalul cu un workshop susţinut de Marius Iacob şi Bogdan Filip, urmând ca de la ora 19.00 să înceapă oficial proiecţiile filmelor de scurt metraj. Seara va fi încheiată de concertul celor de la Cassa 3 şi party-ul pregătit de DJ Kuki. Mâine, pe lângă workshopuri (ora 12.00 n.r.) şi proiecţiile de filme (ora 17.00 n.r.), spectatorii vor asista la punerea în scenă a spectacolului Eden, al celor de la Teatru 74, de la ora 20.00, urmând ca de la 21.30 să poată fi urmărit filmul regizat de Cornel Porumboiu şi premiat la diverse festivaluri de film, „Poliţist.Adjectiv”. Duminică va avea loc premierea filmelor participante (46 de scurt-metraje înscrise în total n.r.), iar festivalul se va încheia cu un concert al celor de la Andăr Cavăr Bend, de la ora 21.30. Participarea publicului este gratuită la toate manifestprile din cadrul SPS Talent Camp.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite