Târgu-Mureş: Doar nouă medici de familie mureşeni prescriu reţete gratuite. VEZI Lista nominală a medicilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar nouă medici de familie au semnat deocamdată contractul cu CJAS fotro Arhivă
Doar nouă medici de familie au semnat deocamdată contractul cu CJAS fotro Arhivă

Pacienţii mureşeni care vor medicamente gratuite sau compensate mai au de aşteptat. Medicii de familie mureşeni oferă consultaţii gratuite doar săptămâna aceasta şi majoritatea nu eliberează reţete gratuite sau compensate.

Medicii de familie mureşeni rămân pe poziţii. Doar nouă din cei 310 medici de familie din judeţul Mureş au semnat actul adiţional pe luna iunie la contractul cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mureş. Cu alte cuvinte, doar aceşti nouă medici eliberează reţete compensate şi gratuite. Restul, aşteaptă o decizie la nivel naţional.

„Astăzi vor avea loc discuţii la Bucureşti pentru a se rezolva situaţia. Noi vom respecta decizia luată la nivel naţional”, a precizat dr. Ileana Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Mureş.

Consultaţii gratuite, doar săptămâna asta

Până la rezolvarea situaţiei, pacienţii sunt cei care au de suferit. Chiar dacă îşi plătesc lunar contribuţia la CAS, mureşenii sunt nevoiţi să-şi achite integral medicamentele, iar de săptămâna viitoare şi consultaţiile la medicul de familie.

„Momentan nu percep taxe pentru consultaţie, dar dacă nu se rezolvă situaţia şi Asociaţia Medicilor de Familie decide, voi taxa. Neavând contract semnat nu pot elibera reţete compensate sau gratuite”, a precizat dr. Elena Tudorache, medic de familie.

Pacienţii mureşeni sunt tot mai numulţumiţi de sistem. „După ce că trebuie să mă programez la consulaţie înainte, de parcă aş ştii când sunt bolnavă,acum mai trebuie să şi plătesc medicamentele. Normal n-ar mai trebui să cotizăm la CAS luna asta”, spune Rodica Moldovan, lucrător comercial.

Potrivit preşedinteluli Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Mureş, consulatţiile vor fi gratuite până la finele acestei săptămâni. Dacă problema nu se va rezolva însă, mureşenii vor scoate din buzunar 30 de lei pentru consulataţia la medicul primar şi 35 la cea a unui medic specialist.

Soluţiile Case de Asigurări

 Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au găsit soluţii temporare pentru pacienţii în stare gravă. Restul însă, pot să mai aştepte.

„Pentru situaţiile de urgenţă, pacienţii se pot adresa cabinetelor din ambulatoriul de specialitate, Serviciului judeţean de Ambulanţă Mureş sau camerelor de gardă ale unităţilor sanitare cu paturi. De aici pot primi şi reţete compensate sau gratuite”, a precizat Manuel Butiulcă, purtătorul de cuvânt al CJAS Mureş.

Vezi aici cine a semnat noul contract CJAS Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite