Târgu-Mureş: Peste 5.400 de elevi mureşeni se înscriu la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.400 de elevi din întreg judeţul se vor înscrie astăzi pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Prima probă a examenului va avea loc în perioada 6-8 iunie.

În judeţul Mureş 5.407 de elevi vor susţine examenul de Bacalaureat în acest an. Dintre aceştia 3.978 sunt la secţia română, 1.367 la maghiară şi 63 la germană. Din numărul total de elevi, 3.438 de elevi sunt absolvenţi de clasa a XII-a, iar restul de clasa a XIII şi seral.

Cu toţii se vor înscrie începând de astăzi pentru proba A, de evaluarea a competenţelor lingvistice şi de comunicare orală în limba română, care va avea loc în perioada 6-8 iunie. Elevii trebuie să depună la secretariatele liceelor pe care le-au absolvit o fişă tip informatizată de înscriere.

Conform calerndarului examenului de Bacalaureat proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfăşura în intervalul 8-10 iunie. Proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, se va derula între 13 şi 17 mai, iar proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, va avea loc în perioada 20-23 iunie.La 27 iunie vor începe probele de examen scrise, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile.

În judeţul Mureş există 16 centre de evaluare pentru examenul de Bacalaureat, dintre care 9 în Târgu-Mureş, la care sunt arondate toate liceele din judeţ. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite