Târgu-Mureş, capitala jazz-ului studenţesc din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 11-14 aprilie va avea loc la Târgu-Mureş a III-a ediţie a Festivalulului Internaţional Studenţesc de Jazz. Manifestarea va include workshop-uri, concerte, concurs de interpretare, toate într-un singur proiect, dedicat tinerilor pasionaţi de muzica jazz.

Cel mai important festival studenţesc de jazz, ajuns la ediţia a treia, se va desfăşura la Târgu-Mureş pe parcursul a patru zile, între 11 şi 14 aprilie. Evenimentul cuprinde o serie de concerte cu artişti de renume atât din ţară, cât şi din străinătate, ateliere de creaţie şi concursuri de interpretare. “Va fi o experienţă sonoră deosebită, unde creativitatea şi inspiraţia sperăm că îi vor purta pe cei prezenţi în spaţii neconvenționale. Concerte, workshopuri, concursuri de interpretare, mai mult de 50 de artişti participanţi, toate acestea îi aşteaptă pe mureşeni la Festivalul Studenţesc de Jazz. Vino să-i susţii, vino să asculţi, vino să spui DA muzicii de calitate”, afirmă Ana Maria Galea, purtător de cuvânt al Casei de Cultură a Studenţilor din Târgu-Mureş şi totodată una dintre artistele care vor urca pe scenă.

Concerte de excepţie

În cadrul festivalului vor susţine recitaluri Vaczi Eszter & Quartet ( luni, 11 aprilie), Ana Maria Galea, Gyarfas Istvan (Ungaria), Alex Man (marţi, 12 aprilie), Three for Helen Project (13 aprilie), alături de Kosz Szilvester Quartet şi Imaginary Trip în data de 14 aprilie. Gala Laureaţilor va avea loc în data de 13 aprilie în Jazz&Blues Club, local care va găzdui dealtfel toate concertele din cadrul manifestării. Oaspetele de marcă a Festivalului Studenţesc de Jazz este Mircea Tiberian, cel mai cunoscut compozitor de jazz din România, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz şi participant la diverse proiecte multi-media: Incursiuni (1996), Liniada (1999), Agnus Dei (2000), şi a condus mai multe grupuri de jazz sub propriul său nume. El va conduce atelierele de creaţie în cadrul cărora tinerii artişti vor putea să deprindă tainele muzicii jazz, urmând ca „elevii” să se întreacă ulterior în diverse concursuri de interpretare muzicală.

Cât plătim la intrare

Fiind vorba de un eveniment educativ, intrarea publicului la workshop-uri şi la concursurile de interpretare sunt gratuite, în timp ce biletele la concerte vor costa 10 lei (sau 5 lei pentru elevi şi studenţi) şi vor putea fi achiziţionate exclusiv la faţa locului. Abonamentele pentru întreaga durată a Festivalului pot fi cumpărate de la magazinul Lambda şi de la Jazz&Blues cu 25 de lei sau 15, cu reducere pentru membrii Asociaţiei Studcard Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite