40 de bolizi vor lua startul la Raliul Târgu-Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile maşinilor au început încă de dimineaţă la standurile de service. Mureşenii amatori de cai putere sunt aşteptaţi diseară la Serpentina Veche , unde va avea loc proba superspecială a raliului.

Motoarele bolizilor vor începe să se tureze la ora 19.00, în Piaţa Victoriei, pentru că la ora 19.01 se va da startul primei ediţii a Raliului Târgu-Mureş. La concurs    s-au înscris 40 de piloţi din România şi Ungaria, care vor concura pe maşini precum Mitsubishi, Subaru, Renault, Peugeot, Citroen, Honda, dar şi Dacia Logan.

Printre cei înscrişi în cursă se numără politicienii Victor Ponta şi Borbely Karoly, campionul naţional Titi Aur, dar şi Szabo Gergo, campion naţiona al Ungariei la raliu.Victor Ponta va concura din poziţia de copilot, alături de pilotul Keleti Edwin, pe un Renault R3 Maxi Evo, iar Borbely Karoly va fi copilotul campionului Titi Aur, pe un Mitsubishi Lancer Evo 9.

Pregătirile au început de dimineaţă

Mecanicii echipajelor participante au muncit astăzi toată ziua la schimbat de pneuri şi reglat de motoare, totul pentru ca bolizii să fie pregătiţi de competiţie. Startul se va da în Piaţa Victoriei, iar apoi echipajele vor parcurge drumul până la baza Serpentinei Vechi, unde, la ora 19.25, va începe proba superspecială.

Dorim ca acest eveniment să fie unul atractiv, sperăm să nu fie doar o etapă de raliu. Vrem ca oraşul nostru să intre în atenţia piloţilor şi să fie o ţintă pentru ei“, a precizat primarul Dorin Florea.

Raliul Târgu-Mureş va continua şi mâine cu mai multe probe speciale, care se vor desfăşura pe ruta Sânişor-Miercurea Nirajului-Mitreşti-Eremitu-Praid, cu regrupare la Borzont şi întoarcere pe ruta Sovata-Damieni-Valea-Lăureni. Concurenţii se vor întoarce în oraş sâmbătă la ora 17.52, iar la ora 21.30 va avea loc festivitatea de premiere.

Etapa a treia a Campionatului Naţional

Raliu Târgu-Mureş este cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, competiţie care are în total opt etape. Etapa de la Târgu-Mureş cuprinde 11 probe speciale şi una superspecială, în lungime totală de 100 de kilometri.

„Eu cred că raliul va fi unul de top în România. Una dintre probele speciale, cea de la Praid, este, după părerea mea, una dintre cele mai frumoase probe de astfalt din ţară. Pentru anul viitor sperăm să găsim şi alte probe, care să facă acest raliu unul şi mai frumos“, a spus Mihai Leu, organizatorul evenimentului. După etapa de la Târgu-Mureş urmează cele de la Cluj şi Sibiu. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite