Târgu-Mureş: Zborurile anulate cresc vânzările biletelor CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norul de praf şi cenuşă rezultat în urma erupţiei vulcanului din Islanda a cauzat  anularea curselor planificate astăzi pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu-Mureş. Oamenii s-au orientat către alte mijloace de transport pentru a ajunge la destinaţii.

Traficul aerian oprit de ieri în majoritatea aeroporturilor din ţară şi de peste hotare a  dus la anularea cursei de Malev dinspre şi către Budapesta. Avionul dinspre Budapesta urma să aterizeze pe Aeroportul Târgu-Mureş la ora 15.20 şi să decoleze la 15.50 înapoi către Budapesta. “Cursele sunt afişate în timp real şi pe site pentru a oferi informaţii pasagerilor. La acest moment pe tabela din aeroport cursa figurează ca fiind anulată. Nu se ştie exact când situaţia va reveni la normal. Pasagerii a căror zboruri au fost anulate vor fi deserviţi în alt mod, fie prin returnarea banilor pentru biletele achiziţionate, fie posibilitatea de a zbura cu alte curse ”, explică Ştefan Runcan, directorul Aeroportului Târgu-Mureş.

Trenul, alternativa avionului

Dată fiind situaţia incertă de pe aeroport, oamenii au apelat la alte soluţii pentru a ajunge la destinaţii. Astfel, la CFR Târgu-Mureş, numărul celor care au cumpărat bilete pentru trenul care a plecat spre Budapesta în această dimineaţă a fost cu 40% mai mare decât în alte perioade ale anului. “În ultimele două zile s-a putut observa o creştere semnificativă a numărului de călători care au achiziţionat bilete către Budapesta, Praga şi Viena. Astfel, pentru Rapidul 376 de Budapesta via Curtici din această dimineaţă de la ora 6.10 au fost rezervate mult mai multe bilete decât de obicei. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi ieri, când au fost înregistrate multe solicitări pentru trenurile Târgu-Mureş – Praga respectiv Sighişoara-Viena”, a precizat T.C, operator ghişeu CFR Târgu-Mureş.

Pentru o călătorie spre Budapesta, mureşenii au plătit 140 de lei dus şi 220 de lei dacă şi-au rezervat bilet dus-întors. Preţul pentru un bilet spre Praga, Cehia ajunge undeva la 380 de lei, în funcţie de ruta aleasă iar pentru o călătorie spre Viena, Austria preţul nu trece de 580 de lei. La rezervarea unui bilet se percepe şi o taxă de 13 lei. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite