Târgu-Mureş: Vine sezonul...trichinelozei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trichina continua sa tina in alerta in aceasta perioada Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Mures. Asta pentru ca saptamana trecuta a fost descoperit un caz de trichineloza la un porc mistret pe fondul de vanatoare Archita-comuna Vanatori, judetul Mures.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Mures, sase persoane au consumat carnea infestata, insa au fost indrumate la medic in timp util de la diagnosticarea carnii, si nu s-au imbolnavit.

Dupa cum au spus sursele directiei mai sus mentionate, oamenii s-au prezentat la Clinica de Boli Infectioase din Sighisoara si li s-au aplicat tratament preventiv.

Trichineloza este o boala parazitara, ce se transmita de la animale la om, fiind produsa de un vierme numit Trichinella spiralis. Principalul rezervor al acestui parazit il constituie animalele din preazma locuintelor umane: sobolanii, soarecii, carnivorele domestice (cainele si pisica) si porcii.

Pentru a se preintampina cazurile de imbolnavire la om, dupa sacrificarea porcului trebuie anuntata  circumscriptia sanitar veterinara teritoriala in vederea efectuarii examenului sanitar veterinar, dupa care se face examenul trichineloscopic scrie citynews.ro

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite