Târgu-Mureş:Vânzătorii de maşini ar negocia preţul însă nu au cu cine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinteres total pentru maşinile second-hand
Dezinteres total pentru maşinile second-hand

Deşi ofertele sunt foarte atrăgătoare, pieţele de maşini din Târgu-Mureş plâng după cumpărători. O scăpare pentru comercianţii de maşini second-hand ar putea fi programul Rabla.

Ziua de sâmbătă era până nu demult ziua târgurilor de maşini iar în pieţele de specialitate din Târgu Mureş se vindeau maşini pe o rază de mai multe judeţe. De la începutul anului, însă, puţine autoturisme second-hand s-au mai vândut. Speculanţii care aduceau maşini de afară pentru a le vinde mai scump în ţară s-au trezit peste noapte fără cumpărători.

Preţuri înjumătăţite

 

În lipsă de clienţi, vânzătorii de maşini au lăsat foarte mult din preţ. Dacă anul trecut o maşină înmatriculată, construită în 1995 cu euro 3, costa 4000 de euro, astăzi, acelaşi model, construit în acelaşi an cu aceleaşi dotări costă mai puţin de 2000 de euro. Chiar şi aşa puţini sunt cei care se mai interesează de autoturisme second-hand. Mai ales dacă acestea sunt neînmatriculate. Salvarea celor care au maşini la vânzare poate veni de la programul Rabla care, după spusele ministrului Borbely va fi reluat din 20 februarie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite