Târgu-Mureş: Un strop de istorie într-un pahar de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinul Casei Monteverdi, Dolce Novella, este o licoare nouă cu gust de căpşuni. Menit să satisfacă până şi cele mai rafinate gusturi, vinul italian poate fi servit şi la desert.  

Se spune că, într-una din drumeţiile sale, Napoleon Bonaparte a trecut pe la hanul familiei Monteverdi din regiunea italiană Lombardia. Ospitalieri, membrii familiei i-au oferit acestuia să deguste din vinul lor. Încântat de gustul şi buchetul acestui vin, Napoleon l-a recomandat peste tot unde a călătorit. Recomandarea lui a fost cea mai importantă pentru Casa Monteverdi, care a continuat să producă diverse sortimente. Meseria de vinar a fost transmisă de la o generaţie la alta, iar ceea ce a început ca o afacere de familie a ajuns acum o adevărată reţea extinsă în 35 de ţări din întreaga lume. Cea de-a VII-a generaţie a Casei Monteverdi a decis aducerea acestui vin şi în România, anul trecut.

Vinul este aromatizat pe cale naturală


Vinul “Dolce Novella” cu gust de căpşuni (frăguţe) a fost prezentat pentru prima dată în România la ediţia de anul trecut a “Sărbătorii Vinului şi Artei Meşteşugăreşti” din Târgu-Mureş. De promovarea acestuia în ţară se ocupă managerul Pap Peter. “Pregătit cu cea mai mare grijă şi respectând la literă reţeta aducătoare de faimă, vinul dulce cu gust de căpşuni a şi început deja să satisfacă gusturile românilor. Familia Monteverdi a făcut din producţia de vin o adevărată artă. Sunt atenţi în mod constant la orice detaliu pentru a menţine standardele de calitate. Frăguţele care dau acel gust special sunt culese şi congelate. La jumătate fermentaţiei strugurilor, acestea se adaugă în butoaie, iar procesul de fermentaţie continuă. Alcoolul este obţinut doar din fermentaţie iar aromatizarea este făcută pe cale naturală cu ajutorul frăguţelor”, spune Pap Peter, manager.

Perfect pentru desert

Noutatea adusă de acest vin este posibilitatea de a fi servit alături de diverse deserturi. “Sunt foarte rare ocaziile în care o persoană alege să servească un pahar de vin la desert. Ei bine, acest vin merge foarte bine servit lăngă o îngheţată melba sau un cocktail de fructe. Totodată, se poate degusta cu prăjiturele sau orice alt fel de desert dulce întrucât vinul nu face altceva decât să accentueze aroma. Pentru oamenii extremelor, această băutură poate fi servită cu fursecuri sărate”, spune Nelly Blăjuţ, responsabil PR.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite