Târgu-Mureş: Un pui de maimuţă, vedeta grădinii zoologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii parcului caută un nume pentru cel mai nou membru al familiei Pavianilor cu mantie

Iotzo şi Zizi, o familie de maimuţe din rasa Pavian cu mantie, sunt cei mai fericiţi părinţi de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş. Săptămâna trecută a venit pe lume primul lor urmaş. Mama este atât de ataşată de puiul ei, încât cu greu îi dă drumul din braţe şi nu îl scapă nicio clipă din ochi. „Din acest motiv nu am putut să ne dăm seama până acum dacă puiul este femelă sau mascul. Nu am reuşit să îi despărţim ca să verificăm puiul", a spus Bereczki Baltazar, directorul Grădinii Zoologice. Reprezentanţii parcului zoo spun că din acelaşi motiv nici nu au putut să îi pună un nume puiului de maimuţă şi vor să mai aştepte câteva săptămâni până când mama îşi va lăsa puiul din braţe.

Mică şi sfioasă

Maimuţica nu are mai mult de 30 de centimetri şi este sănătoasă tun. Până la vârsta de opt luni va fi alăptată de mama ei, astfel că deocamdată puiul este foarte ataşat de ea. A avut primii deja vizitatori, însă e cam sfios cu musafirii. „E foarte draguţă, dar stă doar în braţe la mama lui şi nu se vede foarte bine. Nu am mai văzut niciodata o maimuţă aşa de mică. Aş vrea să mă joc cu ea, dar nu se poate", a spus Horia, un puşti de 6 ani, care era la Zoo împreună cu bunicul lui.

Reprezentanţii grădinii zoologice spun însă că maimuţica va avea în curând parteneri de joacă. Alte câteva femele din alte specii de maimuţă sunt gestante şi urmează să nască până la sfârşitul primăverii.

Însă surprizele se ţin lanţ la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş. „Foarte curând vor fi aduse noi specii de animale, care vor reprezenta cu siguranţă puncte de atracţie, în special pentru cei mici", a declarat directorul Bereczki Baltazar. În prezent, parcul găzduieşte 120.000 de specii de animale, de la mamifere, până la peşti şi păsări exotice. „În acest an am renovat acolo unde a fost necesar, pentru că este important să oferim animalelor spaţiul şi condiţiile de care au nevoie", a adăugat Bereczki Baltazar. 

Pensiune pentru câini

Reprezentanţii Grădinii Zoologice nu s-au limitat doar la o simplă expoziţie de animale. Pentru a veni în sprijinul celor care au acasă un animal de companie, au înfiinţat în cadrul parcului o pensiune canină. Astfel că mureşenii care nu au unde să îşi lase câinele pe perioada vavcanţei, îl pot aduce aici. În schimbul a 10 lei pe zi, câinii vor fi îngrijiţi aşa cum se cuvine pe toată perioada şederii lor la Zoo.

Odată cu trecerea la ora de vară şi programul Grădinii Zoologice a fost prelungit. Programul la casa de bilete se încheie la ora 18.00, dar vizitatorii aflaţi deja înauntru pot rămâne până la ora 19.00. Preţul unui bilet este de 2 lei pentru copii, studenţi şi pensionari şi, respectiv, 5 lei pentru adulţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite