Târgu-Mureş: Tudor Nistor l-a cunoscut pe prinţul Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A lucrat în Anglia, în oraşului lui Shakespeare şi acolo a avut ocazia să îl cunoască pe prinţul Charles. S-a întors în ţară, unde studiaza acum Dreptul

Născut într-un mic orăşel din judeţul Bacău, Tudor Nistor nu a avut deloc o viaţă uşoară. Dar viaţa l-a învăţat să nu se lase şi să aibă mereu ambiţia să meargă mai departe. A mers la şcoala din localitate şi chiar din primele clase a participat la multe olimpiade. „N-am avut niciodată rezultate deosebite la olimpiadă, dar eu m-am prezentat la concursuri la aproape toate materiile. Ce să spun, sunt un tip curios",  se amuză tânărul.

S-a înscris singur în armată

După absolvirea liceului, Tudor nu ştia încotro să se îndrepte aşa că a plecat în armată. „Nu mai era demult obligatoriu stagiul militar, dar mă gândeam că poate fac carieră în armată. Am făcut la pompieri şi până la urmă tot am învăţat ceva şi pe acolo", mărturiseşte Tudor.

 A urmat apoi Facultatea de Finanţe-bănci la Piatra Neamţ. „Sistemul universitar din România nu te prea încurajează. Eu am vrut întotdeauna să fac o facultate, dar era destul de dificil, pentru că nu aveam o situaţie materială prea bună nici acasă. Dar am avut noroc că s-au scos vizele pentru  Anglia şi n-am mai pierdut timpul, am plecat imediat", povesteşte tânărul.

L-a cunoscut pe prinţul Charles

 În Anglia s-a adaptat foarte greu, însă în cele din urmă a reuşit să îşi găsească ceva de muncă. „Englezii sunt foarte dificili, însă eu sunt foarte lipicios şi norocos, pe deasupra. M-am împrietnit cu englezii şi ieşeam chiar cu şefii prin cluburi sau puburi. Încă mai ţin legătura cu ei", spune Tudor.

Tudor Nistor a lucrat doi ani în Regat şi a avut ocazia să îl cunoască chiar şi pe prinţul Charles. „Lucram în oraşul lui Shakespeare, în Stratford Upon Avon, la Teatrul Regal, un proiect finanţat de Casa Regală din Anglia. A venit prinţul Charles şi a pus şi el o cărămidă, dar a pus-o invers. Şeful meu i-a atras imediat atenţia. Vezi, aşa sunt englezii", spune Tudor.

Din cauza situaţiei modeste, familia nu l-a putut ajuta prea mult pe Tudor. Din contră, el a fost cel care a trimis bani acasă cât timp a lucrat în Anglia , reuşind astfel să îşi ajute familia. „S-au plătit ceva datorii, s-a renovat apartamentul, pot să zic că am avut câteva satisfacţii. Iar restul i-am păstrat pentru studii", spune tânărul. De altfel ultima surpriză a venit tot din Anglia, unde s-au recalculat taxele şi a primit nişte bani înapoi.

De doi ani, Tudor s-a stabilit în Târgu-Mureş unde a început Facultatea de Drept. „Am intrat pe locurile cu taxă, dar m-au ambiţionat foarte mult prietenele mamei mele care îmi ziceau toate să mă ţin de şcoală. Anul acesta am reuşit să trec pe locurile bugetate. Vreau să termin Dreptul", conchide Tudor.

Data naşterii: 26 februarie 1986, Comăneşti, Bacău

Studii: Facultatea de Drept, Universitatea „Petru Maior" Târgu-Mureş

Stare civilă: necăsătorit

Ce-i place:

„Îmi plac persoanele naturale, elegante, oamenii cu bun simţ. Îmi place sportul şi îndeosebi înotul. Îmi place să joc poker şi îl consider mai mult decât un simplu joc. Îmi place vinul de casă şi am învăţat deja o reţetă bună de la tatăl meu. Îmi place să râd şi-mi plac filmele cu Morgan Freeman".

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac bădăranii, parveniţii şi aroganţa. Nu-mi place niciun ministru din Guvernul Boc şi nu-mi place că românii au luat-o razna. Suferim de lux, chiar dacă nu ni-l permitem. Dăm o mie de euro pe o maşină de spălat vase şi ne mâncăm zece ani de sub unghii ca să plătim ratele la bancă".

Întrebări şi răspunsuri:

Care a fost cea mai dificilă perioadă din viaţa ta?

Cea mai dificilă perioadă am trăit-o acum câţiva ani, în Anglia. Stăteam într-o cameră cu chirie la o familie de englezi, fără acte, fără bani, fără job şi mai ales fără acces la bucătărie pentru că acolo stătea mai mereu câinele familiei.

Cum vezi sistemul legislativ din România?

Nu prea îmi vine să comentez decât prin prisma a ceea ce am văzut pe-afară prin alte ţări. Acolo legile pot fi respectate, asta e clar. La noi se dau legi fără să se gândească acei politicieni dacă respectiva lege poate fi respectată. Păi e absolut corect să ridici o maşină parcată ilegal. Dar dacă noi nu avem parcări, practic noi nu putem respecta acea lege, sau mă rog, hotărâre de consiliu.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite