Târgu-Mureş: Tranzacţiile valutare vor putea fi anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii caselor de schimb vor fi protejaţi de lege
Clienţii caselor de schimb vor fi protejaţi de lege

Statutul legal al caselor de schimb valutar a fost modificat astfel încât să ofere o protecţie mai mare clienţilor. Măsura este o reacţie la numărul mare de sesizări depuse de cetăţeni la oficiile pentru Protecţia Consumatorului, după ce aceştia au pierdut sume mari de bani în urma tranzacţiilor de schimb valutar, în special din cauza proastei informări a clienţilor cu privire la comisionul perceput.

Principala noutate este aceea că persoanele nemulţumite de comisionul aplicat de casele de schimb valutar vor putea cere anularea tranzacţiei şi restituirea banilor. Clienţii vor completa un formular de acceptare a sumei tranzacţionate şi a comisionului perceput de agentul economic, iar dacă la finalul tranzacţiei suma afişată pe bonul fiscal nu concordă cu cea stabilită de comun acord între cele două părţi, clientul poate cere anularea tranzacţiei în decurs de 24 de ore de la efectuarea acesteia.

„Neregulile respective sunt mai vechi şi ne bucură faptul că legea a fost modificată, astfel încât să nu mai existe probleme legate de informarea clienţilor de către operatorii economici. Cu cât protecţia consumatorilor mureşeni este sporită, măsurile legislative vor putea fi considerate ca fiind de bun augur”, ne-a declarat Liviu Todoran, director coordonator al CJPC Mureş, instituţie care în 2008 a închis temporar două case de schimb, în urma neregulilor constatate.

Ordinul privind măsurile de informare a consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar a fost publicat în Monitorul Oficial al României şi va intra în vigoare începând cu data de 15 ianuarie 2009.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite