Târgu-Mureş: Târgul ONG-urilor a adunat mii de oameni în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 55 de organizaţii neguvernamentale din judeţ şi-au prezentat activitatea. Manifestarea s-a deschis cu un marş prin centrul oraşului la care au participat sute de oameni. 

Activităţile s-au desfăşurat în ritmuri de fanfară, iar echipele de dansatori au încântat publicul cu dansuri rome, române şi maghiare.
Cele 55 de organizaţii nonguvernamentale şi-au amenajat, încă de la primele ore ale dimineţii, standurile în Piaţa Trandafirilor, iar curioşii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi. „ONG-urile i-au întâmpinat pe mureşeni cu numeroase concursuri şi activităţi interactive. La Ceasul cu flori au avut loc ateliere de dans şi creaţie, expoziţie de ciuperci, teatru de păpuşi, concursuri sportive şi street dance. Membrii organizaţiilor şi-au dat toată silinţa pentru ca totul să meargă bine“, spune Anca Florea, membru al Asociaţiei Culturale Amphion.
Organizatorii nu au trecut cu vederea nici activităţile preventive pentru sănătate. „La standul nostru oamenii îşi pot măsura tensiunea arterială. Anul trecut au fost în jur de 200 de măsurători“, spune Marinela Gomboş, preşedinta Fundaţiei Rheum Care. Totodată, la standul Crucii Roşii au fost făcute demonstraţii de prim ajutor.

Marşul ONG-urilor

Manifestarea s-a deschis cu un marş la care au participat atât reprezentanţii ONG-urilor, cât şi beneficiarii lor. Coloana formată din sute de oameni a pornit de la Ceasul cu Flori şi a ocolit centrul oraşului.
Deschiderea oficială a evenimentului a căzut în sarcina ministrului Borbely Laszlo, care a primit cele mai multe voturi din partea mureşenilor, în cadrul sondajului realizat de către organizatori.

Concursuri pentru persoane cu dizabilităţi

Târgul ONG-urilor este un prilej de a aminti oamenilor de existenţa asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentală. Activităţile au fost dintre cele mai diverse, iar oamenii care au venit astăzi în centrul oraşului s-au arătat interesaţi. „Pentru noi aceasta este cea mai mare satisfacţie. Am făcut înscrieri pentru concursuri de şah şi table. Totodată, am organizat şi concurs de îndemânare pentru persoane cu dizabilităţi“, a declarat Soos Zsigmond, preşedintele Clubului Sportiv Olimpicus.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite