Târgu-Mureş: Tabără de jurnalism pentru liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii din tot judeţul sunt aşteptaţi în tabăra de jurnalism
Liceenii din tot judeţul sunt aşteptaţi în tabăra de jurnalism

Cea de a patra ediţie a taberei de jurnalism se ţine în perioada 13-20 iunie, la Sovata. Înscrierile au început din această săptămână şi se fac, online, pe site-ul www.tabaradejurnalism.ro. Se pot înscrie elevi de la toate liceele din judeţ.

Pe parcursul a şapte zile, liceenii vor avea ocazia să înveţe ce înseamnă cu adevărat munca de jurnalist, să realizeze ştiri, reportaje, interviuri, să editeze ziare sau chiar să producă emisuni de televiziune. La sfârşitul stagiului de pregătire, participanţii vor tipări trei ziare şi vor realiza un jurnal de ştiri din informaţiile culese şi prelucrate de ei. În fiecare seară, participanţii vor avea work-shopuri de radio.

Lecţii de jurnalism

Liceenii vor avea ocazia să înveţe tot ce se poate despre meseria de reporter. Vor participa la cursuri teoretice, dar vor avea posibilitatea să şi producă ştiri sau alte materiale jurnalistice. „În general elevii de liceu au o imagine greşită despre ce inseamnă munca în media, îşi imaginează munca reporterilor, editorilor sau prezentatorilor prin prisma cititorilor de prompter. De asemenea, cred că nu îşi imaginează ce muncă titanică poate sa stea în spatele unui reportaj de ziar pe care îl pot citi în cateva minute. Am considerat că e imperios necesar să promovăm un proiect prin care ei să inţelegă exact ce însemană viaţa de «presar» şi, de ce nu, să aibă posibilitatea de a se îndrăgosti de acest domeniu", a explicat Gabriel Gedo, directorul Prima TV Târgu-Mureş, unul dintre organizatorii taberei.

Cea de a patra ediţie a taberei de jurnalism îşi propune familiarizarea liceenilor activităţile mass-media, dar şi promovarea spiritului civic şi a ideii de responsabilitate pentru viaţa oraşului. Organizatorii îşi propun, totodată, să  găsească elevii care au aptitudini de jurnalişti. Trebuie menţionat faptul că că mulţi dintre participanţii al ediţiile anterioare ale taberei de jurnalism sunt acum ziarişti cu acte în regulă, activând atât în presa locală, cât şi în cea naţională. Participanţii la stagiul de pregătire vor avea ocazia să cunoască nume valoroase din mass-media naţională, dar şi cu reprezentanţi ai presei locale din Târgu-Mureş.

Gratuitate pentru participanţi

Toate cheltuielile de cazare, masă şi materiale didactice vor fi suportate de către organizatori, costul estimat pentru eveniment fiind de 30.000 de euro. Anul trecut în tabără au fost instruiţi 27 de liceeni, însă anul acesta organizatorii estimează 1.000 de înscrieri. Participanţii vor fi selectaţi pe baza unor teste scrise şi a unor  inteviuri, urmând să fie aleşi în funcţie de înclinaţiile oratorice, uşurinţa argumentării şi  motivaţia pentru participare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite