Târgu-Mureş: Subvenţii pentru crescătorii de animale din Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crescatorii de bovine vor primi 371 de lei pe animal
Crescatorii de bovine vor primi 371 de lei pe animal

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  va plăti a doua tranşă din subvenţia pe cap de animal pentru bovine, ovine şi caprine.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  le va plăti fermierilor mureşeni cea de-a doua tranşă din subvenţia pe cap de animal pentru bovine, ovine şi caprine. În 15 şi 22 februarie vor fi efectuate plăţile, astfel că fermierii din judeţul nostru care şi-au depus dosarele pentru subvenţii în 2009 vor trebui să-şi verifice conturile bancare în vederea ridicării primei pentru capetele animale crescute. În program au intrat strict crescătorii care au minim 3 bovine, 50 de oi sau 25 de capre. „În cazul bovinelor, am primit 6.801 cereri, ceea ce înseamnă că săptămâna viitoare vor fi viraţi câte 371 de lei pentru fiecare din cele 57.265 de capede incluse în cereri. În cazul ovinelor şi caprinelor, APIA a primit 1.516 de cereri pentru 210.480 de capete, iar subvenţia acordată pentru fiecare este de 29 de lei pe animal", ne-a declarat Chiş Vasile, director coordonator adjunct al APIA Mureş. Surprinde numărul mic de bovine incluse, 57.265, în condiţiile în care în urmă cu doi ani, la APIA au fost primite cereri pentru 80.000 de capete.

Sezonul subvenţiilor

Plăţile fac parte din primele pentru creşterea animalelor, stabilite în 2009. În noiembrie a fost efectuată plata primei tranşe către fermieri, iar săptămâna viitoare plata subvenţiilor va fi completă. „Plăţile se fac la nivel naţional, astfel că nu ştim încă dacă judeţul nostru va fi inclus în plăţile din 15 februarie, sau în cele din 22. Important e să se ştie că banii vor fi viraţi în conturi", a completat Chiş Vasile, care a afirmat că tot săptămâna următoare vor fi plătite şi subvenţiile din trimestrul al patrulea pentru calitatea laptelui. În această categorie au fost înregistrate 14.470 de cereri la nivelul întregului judeţ, cu subvenţii totale în valoare de 24.000 de lei. La nivel naţional, APIA va plăti subvenţii în valoare totală de 184, 8 milioane de lei, reprezentând tranşa a doua din prima pe cap de animal.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite