Târgu-Mureş: Strada Lalelelor este plină de gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei gropi „gemene" din mijlocul străzii nu pot fi ocolite în totalitate chiar dacă şoferii circulă pe contrasens.

Orice posesor de autovehicol care ajunge în Târgu-Mureş, se poate „grozăvi" de frumuseţea gropilor de pe strada Lalelelor indiferent din ce oraş vine. Poziţionarea străzii e simplă. Cum vii dinspre Sighişoara, treci de cele două mari intersecţii şi mai mergi pe bulevard,  aşa, cât să treacă timpul, până ajungi la o clădire cu două coarne de cerb deasupra. Acolo mai tragi odată tare de volan dreapta şi brusc ţi se deschide în faţa ochilor, strada Lalelelor.

O stradă uitată de autorităţi

Uimirea nu ţine prea mult din cauza zdruncinăturilor. Drumul nu are trotuar şi se pierde în decor fără să avertizeze pe nimeni. Maşinile circulă haotic, când pe o parte, când pe alta. Şoferii disperă în frustrarea lor şi „blastămă" pe rând autorităţile, drumarii, primarul, preşedintele, inventatorul autoturismului, NATO, UE, pe americani, pe ruşi şi dacă mai are suflu se leagă şi de vreme. „Uită-te aici, zice Barta Janos, un taximetrist care şi locuieşte în zonă, Uită-te şi tu, n-ai ce să laşi şi ce să iei. Se duc dracului şi bucşele şi planetarele şi telescoapele"

Gemenele de pe „lalelelor"

Chiar la mijlocul străzii şi la mijlocul drumului îşi arată „gurile" trei gropi leite. Aproape perfect rotunde, cele trei au un diametru de 50 de centimetri fiecare şi o adâncitură de 6. Pe vreme însorită le poţi vedea de departe, pe vreme ploioasă, doar le simţi. Însă nici pe ploaie nici pe soare nu le poţi ocoli pe toate. „Nici nu mai ştiu de când nu s-a mai făcut strada asta, mai spune Barta Janos". Dacă nu stă nici o personalitate aici"...oftează şoferul de taxi.

Gurile vor fi reduse la tăcere

Gurile gropilor de pe strada Lalelelor din Târgu-Mureş vor fi astupate. Ca şi alte străzi din oraş şi aceasta va intra în programul de plombare însă nu mai devreme de 15 martie aşa cum au anunţat reprezentanţii biroului tehnic al Direcţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş. „Nu mai merge plombată asta că se sfărâmă toată, nu vedeţi?" ne spune Cristian Pavel, un alt taximetrist aflat în zonă. Strada lalelelor din oraş nu este o arteră foarte importantă. Chiar dacă leagă bulevardul 1 decembrie cu strada Gloriei(n.r. şi ea cam spartă) şi cu strada Cutezanţei şi te scapă astfel de multe semafoare. Există întotdeauna şi varianta plantatului de lalele şi în acest mod se poate da un înţeles şi numelui străzii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite