Târgu-Mureş: Spitalul Judeţean, amendat pentru discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş va primi zilele acestea o amendă pentru discriminare. Contravenţia vine ca urmare a unei plângeri făcute de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA). „Am făcut o plângere împotriva spitalului din cauză că taţii sunt discriminaţi, nefiind lăsaţi să stea lângă copiii lor internaţi aici", a declarat Bogadan Drăghici, preşedintele TATA.

Potrivit lui Drăghici, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a dat dreptate TATA şi a dispus amendarea spitalului. „Dacă în urma acestei sancţiuni nu vor intra în legalitate, vom merge în instanţă şi vom cere demiterea managerului Florin Gomotârceanu. Deocamdată vrem ca amenda care va veni să fie plătită din buzunarul lui", a mai spus Drăghici.

Conducerea spitalului nu ştie nimic

Conducerea SCJU Mureş nu ştie nimic despre această plângere şi nici despre amendă. Ba mai mult, medicii susţin că acuzaţiile sunt nefondate. „În momentul de faţă avem trei tătici internaţi al Pediatrie împreună cu copiii lor. Nu ştim despre ce discriminare se vorbeşte. Din punctul nostru de vedere, această problemă nu există. Aşteptăm să vedem sancţiunea şi motivele şi în funcţie de aceasta vom acţiona ca atare", a declarat Lavinia Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş.

La nivelul întregii ţări, Asociaţia TATA a acuzat mai multe spitale de discriminare. În situaţia spitalului mureşean se află şi Spitalul Judeţean Baia Mare. De altfel, anul trecut, două spitale din Bucureşti au fost sancţionate de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pe acleaşi motiv, iar cei doi manageri au fost în cele din urmă demişi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite