Târgu-Mureş: Şoferii au dat năvală să îşi înmatriculeze maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii stau la cozi interminabile
Şoferii stau la cozi interminabile

Inspectorii RAR abia fac faţă solicitărilor, după ce Ministerul Mediului a anunţat o nouă majorare a taxei de înmatriculare. Registrul Auto Român şi-a prelungit programul de lucru până la ora 21.00 pentru a face faţă numărului foarte mare de solicitări pentru înmatricularea maşinilor.

Oamenii aşteaptă ore întregi în maşini la cozi uriaşe pentru a le veni rândul, chiar dacă au programare făcută. Anunţul Ministerului Mediului privind majorarea taxei de înmatriculare i-a speriat pe mureşeni, determinându-i să se îngrămădească la porţile RAR pentru a-şi înscrie maşinile. Conducerea instituţiei s-a văzut obligată să prelungească programul de lucru cu încă un schimb şi chiar să ceară ajutorul colegilor din ţară unde nu este avalanşă de înmatriculări. „Lucrăm în două schimburi şi, mai nou, am prelungit programul până la ora 21.00. Noi avem cinci ingineri pe care i-am suplimentat cu alţi doi veniţi din Arad şi Mehedinţi pentru a putea face faţă acestui orar",  mai spune Mihai Palfi.

Dacă pe parcursul anului se făceau maxim 38 de programări pe zi, de când a apărut zvonul că din 2011 cuantumul taxei de primă înmatriculare se va majora din nou, numărul programărilor a crescut de cel puţin două ori. „Până acum, noi făceam cam 35-38 de maşini pe zi, atâtea se programau. De la începutul lunii, octombrie am trecut la aproximativ 100 de programări zilnic", spune Mihai Palfi, şeful reprezentanţei RAR Mureş.

Stau la coadă cu orele

Aşa se face că şoferii care vor să primească avizul de la RAR trebuie să renunţe la orice activitate şi să aştepte chiar şi o zi întreagă să le vină rândul la verificare. „Am luat maşina asta acum două săptămâni şi vreau s-o înmatriculez, pentru că am auzit că vor să mărească taxa. Stau aici de azi-dimineaţă şi cred că o să mă apuce noaptea", spune Kiss Andrei, un mureşean venit la RAR tocmai din Luduş.

E greu şi să stai degeaba, spun mureşenii care trebuie să aştepte o zi întreagă să le vină rândul la inspecţie. „Ce să facem, stăm la rând. Am prins nebunia asta cu majorarea taxei. Eu nu cred că o să treacă această lege. Cred că este încă o sperietoare a Guvernul", spune Fineas Hărţigan, un şofer din Târgu-Mureş.

De altfel, noua lege propusă de ministrul Mediului este principalul subiect de discuţie pentru cei care aşteaptă la rând. „Mi se pare o dezorganizare totală şi o lege care nu acoperă realitatea", mai spune Fineas Hărţigan.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite