Târgu-Mureş: O mie de sindicalişti mureşeni au plecat spre Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii vor cei 25 la sută înapoi
Protestatarii vor cei 25 la sută înapoi

Peste 1000 de sindicalişti au plecat în această noapte către Bucureşti. Oamenii se vor alătura celor aproape 80 de mii de sindicalişti care vor protesta astăzi în capitală pentru susţinerea moţiunii de cenzură

Peste 1000 de sindicalişti de la toate sindicatele afiliate din judeţul Mureş au plecat în această noapte către Bucureşti. Sindicaliştii au fost transportaţi cu 20 de autocare. Oamenii şi-au luat cu ei haine groase, umbrele şi mâncare, hotărâţi să reziste cu orice preţ. Sindicatele unite vor ca prin acest protest să facă presiuni asupra deputaţilor şi senatorilor petru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului. „Ne-am săturat de aceste două Românii. Una a lor şi una a noastră. Vrem o singură Românie în care să trăim cu toţii decent" a declarat în această noapte Ioan Săcărea, preşedintele filialei Mureş a Federaţiei Sindicale „Spiru Haret". Tineri entuziaşti sau trecuţi de prima tinereţe, oamenii au luat calea Bucureştiului cu acelaşi gând: să li se facă dreptate şi să-şi primească înapoi cei 25 la sută tăiaţi. Mulţi dintre mureşenii urcaţi azi-noapte în autocare fac parte din personalul auxilar din spitale şi se plâng de faptul că pe lângă salarii li s-au tăiat şi sporurile.

Mihaela Şuteu, asistentă

Să ne dea salariile înapoi pentru cănu putem trăi  cu 25 la sută mai puţin. Şi dacă nu ne cred, să încerce şi ei să trăiască o lună cu şase sute de lei salariu. Să plătească întreţinere, consum şi să vedem atunci cu ce îşi vor mai cumpăra mâncare

Vasile Parască, brancardier

Protestăm pentru că nu e în regulă ce se întâmplă. Salariile sunt mici, nu se fac angajări. Eu personal am făcut şcoala asistenţi medicali şi acuma trăiesc cu un salariu de mizerie. Şi mai plătesc şi chirie. Păi din şapte milioane(n.r. lei vechi) cu ce să mai trăiesc. Chirie, întreţinere, de haine nu mai vorbesc. Nu mi-am mai luat o haină nouă de ani de zile. Să ne dea cei 25 la sută înapoi că şi aşa nu erau mulţi.

Ştefan Cimpoieriu, brancardier

Eu sunt brancardier şef. Aşa cică. Şi am un salariu de şase milioane de lei vechi. Cu reducerea asta mi-au tras vreo trei milioane şi ceva. Lucrez singur pe tură când normal ar fi să se lucreze cu câte doi brancardieri pe tură, câte unul la fiecare capăt al tărgii. Nu? Deci un salariu de mizerie şi nişte condiţii de muncă de mizerie. La brancardieri nu se gândeşte nimeni niciodată. Totul se reduce la medici şi asistente dar fără noi ăştia, personalul auxiliar nici ei n-ar putea lucra.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite