Sighişoara medievală, în festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Menestreli, cavaleri şi domniţe, actori şi foarte multă vânzoleală. Acestea vor fi cuvintele de ordine la Sighişoara, în acest weekend. Cavalerii vor intra în Cetate cu un mare car al Jertfei, aproape ca un cal troian.

„Vor fi prezente 13 ordine cavalereşti, formaţiuni teatrale şi trupe de muzică medievală. Una dintre cele mai importante noutăţi este aceea că anul acesta vor fi organizate parade zilnice. În plus, vor fi turnire, animaţii, scenete şi manifestări tipice perioadei medievale", a declarat Liviu Pancu, regizorul manifestării.

Întoarcerea cavalerilor

Cele 13 ordine cavalereşti prezente la festival vor mărşălui prin Cetate, iar în fiecare zi va fi organizată câte o retragere cu torţe. Din programul festivalului nu vor lipsi demonstraţiile cavalereşti, atelierele pentru copii, prezentări de arme, turnire cavalereşti, şcolile de lupte medievale, dar şi cele de dansuri medievale, concertele unor formaţii precum Pontice sauTrabucos, Terpischore, Grafic sau Lyra, expoziţiile de artă şi piesele de teatru.

Sâmbătă, programul începe la ora 10.30 cu o parad a cavalerilor, iar apoi, de la ora 11.00, în fiecare piaţă din incinta cetăţii vor avea loc diverse manifestări. Duminică dimineaţa, cavalerii vor ieşi în cetate la ora 11.00, iar spectacolele din pieţe vor începe de la ora 11.30

Un bilet de intrare în fiecare zi a Festivalului va fi de 10 lei, ca şi anul trecut.

Festivalul se va încheia cu un grandios foc de artificii, iar în total sunt aşteptaţi în jur de 25.000 de vizitatori în cele trei zile „medievale" de la Sighişoara.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite