Târgu-Mureş: Se dă startul la Carpathian Adventure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi şi până pe 15 august, Societatea pentru Tineret Outward Bound România şi Asociaţia Turistică Perpetuum Mobile organizează a zecea ediţie a competiţiei internaţionale de aventură „Carpathian Adventure", care va avea loc în Munţii Gurghiului şi Călimani.

În acest an s-au înscris 22 de echipe din România, Ungaria şi Republica Moldva , dintre care opt  se încadrează la categoria avansaţi, iar 14 la amatori.

Carpathian Adventure cuprinde mai multe etape, cu diferite grade de dificultate. Etapa de bicicletă se va parcurge pe o lungime de 216 kilometri, iar treking-ul va avea 72, respectiv 53 de kilometri. În afară de acestea, se vor mai desfăşura şi probele de tiroliană şi de rapel.

Concurenţii trebuie să se prezinte cu biciclete, cu căşti, unelte de reparat bicicletele şi cu trusă de prim ajutor. Fiecare trebuie să aibă un telefon mobil şi porţia necesară de alimente. Siguranţa lor va fi asigurată de salvamontişti şi avem, de asemenea, o echipă de medici. De-a lungul acestei competiţii nu există loc de cazare, fiecare doarme unde poate, mănâncă ce şi cât poate. Unii vor încerca, probabil, să reziste fără să doarmă. Etapele au un grad de dificultate moderat, dar cel mai important factor va fi vremea. Dacă începe să plouă lucrurile pot deveni extrem", a declarat directorul competiţiei, Horváth Kovács Ádám.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite