Târgu-Mureş: Şcoală nouă pentru copiii cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii cu deficienţe din judeţul Mureş învaţă, din acest an şcolar, într-o şcoală nou-nouţă.

Clădirea în care funcţionează Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă numărul 1 din Târgu-Mureş a fost complet renovată şi utilată la cele mai înalte standarde. Pe perioada vacanţei de vară, imobilul a fost extins şi s-a amenajat un cabinet medical modern, cu toate dotările necesare. . „Este mult mai dotat decât era înainte. Acum avem un spaţiu confortabil dotat şi cu calculator. S-a fcut recordul şi la apă, care este necesară în diferite şedinţe terapeutice", a declarat medicul şcolar Ramona Ceacoi.

Investiţie de 200.000 de lei

Valoarea investiţiei a fost de 200.000 de lei, bani veniţi din partea Consiliului Judeţan Mureş. Centrul şcolar cuprinde săli de clase, cabinete de logopedie, psihologie, informatică, reabilitare audio-verbală, o sală de stimulare activă şi pasivă, sală de sport, sală de mese şi un atelier.

În incinta clădirii principale a fost construit un ascensor modern, pentru a facilita transportul copiilor cu deficienţe locomotorii de la un etaj la celălalt. Urmează ca în perioada următoare să fie finalizate şi lucrările de amenajare a curţii şcolii.

La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă învaţă 92 de copii cu deficienţe din tot judeţul, care sunt şcolarizaţi în clasele I-IV. Micuţii au parte atât de pregătire şcolară, cât şi de şedinţe de terapie, în funcţie de deficienţele pe care le au. Cadrele didactice ale centrului sunt specializate în terapia tulburărilor de limbaj, tulburărilor din spectrul autist, deficienţelor de auz, în kinetoterapii, psiho-diagnoză şi consiliere.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite