Târgu-Mureş: Şcoala de vară de la Sighişoara îşi deschide porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „International summer law school" se deschide, diseară, pentru toţi cei care au de a face cu legea şi cu apărarea ei.

La cea de a treia eduţie a şcolii de vară din domeniul Dreptului participă cercetători şi cadre didactice de la instituţii academice din România şi Republica Moldova, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din judeţului Mureş, antreprenori şi profesionalişti ai domeniului, precum şi mass media locală şi naţională. Evenimentul cuprinde o serie de workshop-uri şi simulări, dar şi seri relaxante cu focuri de tabără sau baluri.

Şcoala de vară include şi o serie de dezbateri pe marginea unor subiecte fierbinţi ale realităţii cotidiene. Astfel, invitaţii vor dezbate pe tema proiectelor de finanţare, reconfigurarea pieţei imobiliare, dar vor discuta şi despre tehnicile de negociere.

Aghaton, invitat de onoare

Un alt punct de interes îl reprezintă proiectul eşuat al Dracula Park. Invitat este fostul ministru al Turismului.. Dan Matei Aghaton, care va expune alături de primarul Sighişoarei, Dorin Dăneşan, motivele pentru care proiectul parcului de distracţii nu a mai fost finalizat. Pe marginea aceleiaşi teme va avea loc şi un proces simulat, moderat de magistraţi din judeţ.

Pe lângă workshopuri şi conferinţe, organizatorii au pregătit şi câteva surprize menite să-i relaxeze pe participaţi. Astfel, către sfârşitul săptămânii, cei prezenţi vor avea ocazia să asiste la un concurs de frumuseţe intitulat Miss şi Mister. Acţiuni interesante vor avea loc sâmbătă, când la şcoala de vară se va discuta despre multiculturalism în spaţiul ardelean.  

Şcoala îşi va închide porţile pe 11 iulie, când va avea loc şi festivitatea de premiere a participanţilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite