S-a deschis prima salină de suprafaţă din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salina este făcută din bulgări de sare cristalizaţi şi nu din cărămizi prefabricate din sare moartă
Salina este făcută din bulgări de sare cristalizaţi şi nu din cărămizi prefabricate din sare moartă

Pe o suprafaţă de 16 metri patraţi, într-un imobil de pe strada Libertăţii, noua salină de suprafaţă Roman a fost inaugurată astăzi.

„Am vrut foarte mult să deschid această salină din mai multe motive Cel mai important este acela că în ultima perioadă s-au făcut saline de suprafaţă din diferite materiale şi chiar rigips desenat, numai din bulgări de sare nu", spune Ioan Roman, proprietarul salinei. De altfel aceste aşa-zise saline de suprafaţă au determinat oamenii să-şi piardă încredere în efectele tămăduitoare ale sării. „Există resturi de sare care ca să nu se piardă, se mătură, se strânge şi sub presiune se fac cărămizi de diferite forme. Ei, aceşti oameni vor să facă salină cu astfel de cărămizi din sare care nu respiră, nu are cristale, nu produce ionizare şi nici măcar salinitate", mai spune Ioan Roman.

Salina conţine 20 de tone de sare

Noua salină de suprafaţă este realizată din 20 de tone de bulgări de sare aduşi din salina Praid şi lipiţi între ei cu un adeziv special inventat chiar de Ioan Roman. „Dacă priviţi, vedeţi cristalele de sare, vedeţi că e sare în stare naturală, sare vie. Avem o fântâniţă care produce şi umiditatea optimă şi putem vorbi chiar de terapie, nu de efect Placebo", mai spune Ioan Roman. De altfel efectele sării sunt binecunoscute. Prin salinoterapie se vindecă bolile de plămâni, stomac, atinge sistemul digestiv şi sistemul sanguin. Se vindecă astmul sau se tratează problemele de somn sau sforăitul. Şi durata de expunere este mai mică la salinele de suprafaţă. Dacă în salinele subterane, o şedinţă durează patru ore, în salina de suprafaţă, o şedinţă este de o oră.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite