Târgu-Mureş: Salt mortal de pe podul peste Mureş, din Reghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un taxi, în care se aflau şoferul şi doi clienţi, a zburat de pe podul peste râul Mureş, din Reghin, şi a căzut patru metri în gol. Şoferul şi un pieton, care a fost lovit taxi în timp ce traversa podul, au murit pe loc.

Accidentul s-a petrecut în această dimineaţă, pe podul peste râul Mureş, de la ieşirea din Reghin. Şoferul unui taximetru, Valentin Buţiu, a pierdut controlul volanului şi a lovit mortal un pieton care traversa podul. A intrat cu maşina în parapeţii metalici de pe marginea pasarelei, pe care i-a rupt, şi a zburat de pe pod, prăbuşindu-se cu maşina pe malul apei, de la o înălţime de patru metri. „Din primele cerecetări rezultă că şoferul a prins o porţiune cu polei şi, pe fondul vitezei, a pierdul controlul volanului, a doborât parapeţii şi a sărit de pe pod", a declarat cms. Ioan Grama de la Poliţia Rutieră Mureş.                                                                                            

Pietonul, un tânăr de 26 de ani, nu a avut nicio şansă de supravieţuire, după ce a fost lovit în plin de taximetru. „Din ce am auzit, el mergea pe pod şi taxiul a venit peste el. Am înţeles că a murit pe loc", spune Gyorgy Karol , martor la accident. În urma impactului cu solul, şi şoferul, în vârstă de 47 de ani, a murit.

image

Cei doi pasageri, şoţ şi şoţie, au scăpat ca prin minune cu viaţă, însă au ajuns în stare gravă la spital. „Este vorba despre doi pacienţi răniţi foarte grav, bărbatul a intrat deja în sala de operaţie fiind diagnosticat cu ruptură de organe interne. Femeia, deocamdată, va fi dusă la computer tomograf pentru investigaţii dar şi ea pare rănită destul de grav",  a declarat doctorul Marcu Cristian, medic SMURD.

Şoferul nu era vitezoman

Atât poliţiştii, cât şi martorii, cred că şoferul taxiului conducea cu viteză. Doar aşa se explică faptul că nu a mai putut controla maşina. Colegii taximetristului sunt însă de altă părere. „Era un om calm, conducea foarte bine, nu mergea tare şi avea experienţă foarte mare. Era un om care avea răbdare, nu se grăbea niciodată. Chiar  nu înţeleg ce s-a întâmplat în această dimineaţă, cum a ajuns să sară de pe pod", a declarat Tibor Sandor, taximetrist la aceeaşi firmă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite